Skupština dioničara Hajduka potvrdila novi saziv Nadzornog odbora

Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U kino dvorani stadion Poljud održana je glavna skupština dioničara Hajduka na kojoj je potvrđen novi saziv Nadzornog odbora. Sedam novih nadzornika su dobili najviše glasova na izborima koje je provela udruga Naš Hajduk. Na mandat od četiri godine su imenovani Benjamin Perasović, Denis Alajbeg, Nino Martinić, Krešimir Krolo, Sergije Popović, Marko Mustapić i Tin Laušić.

Skupštini su prisustvovala i dva najveća dioničara. U ime Grada Splita gradonačelnik Andro Krstulović Opara i Igor Maretić, a u ime udruge Naš Hajduk predsjednik Toni Baletić i članovi Upravnog odbora Ante Krnić i Miro Živković.

Predsjednik skupštine Vinko Radovani je na početku sjednice ustvrdio kvorum od 485.242 dionice odnosno preko 90% dionica temeljnog kapitala društva kojih ukupno ima 536.402.

Nakon govora gradonačelnika Andre Krstulovića Opare koji je još jednom čvrsto stao uz projekt udruge Naš Hajduk dužnosti je jednoglasno razriješen dosadašnji saziv NO koji su činili Slaven Marasović, Nikica Krnić, Anthony Marinov, Marko Erceg, Ante Šalinović, Antonio Kuzmanić i Denis Kosor. Potom je uz jedan glas sudržan te 485.241 glasa za izglasano i da NO ubuduće broji 7 članova.

Andro Krstulović Opara / Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Nakon toga skupštini se obratio predsjednik Toni Baletić koji je rekao:

Dobar dan svima!

U ime udruge Naš Hajduk sve vas srdačno pozdravljam, posebno novoizabrane članove Nadzornog odbora kojima ovim putem i čestitam te im želim puno uspjeha u budućem radu.

Upravo vama željeli bismo se obratiti danas i to s posebnim naglaskom na rezultat i uspjeh.

Za naše članove, ali i sve navijače Hajduka, pa i one koji u ovaj model biranja Nadzornog odbora ne vjeruju – uspjeh je mjerilo rada.

Naš Hajduk imao je na samom početku kao jedan od ciljeva okupiti navijače i u tome smo  uspjeli. Hajduk ima najviše članova, najviše gledatelja i najviše pretplatnika.

Olako se zaboravlja da je tek prije godinu dana skinut uteg kredita prema Gradu Splitu, da su tek prije dvije godine isplaćene sve ranije nastale obveze i plaće prema zaposlenicima ovog Kluba, a koje su ranije znale kasniti i po pet mjeseci. To su rezultati ovog projekta.

Otvorili smo Hajduk svakome poštenom i stručnom.

Dokaz toga ste i vi ovdje, koje su članovi odabrali demokratski da budete oči i uši navijača, bez lova u mutnome i podmetanja nogu zbog ikakvih taština. Nismo i nećemo biti takav klub.

Svjedoci smo da takva transparentnost i uključenost navijača ne odgovara onima kojima transparentnost nije u interesu, a koji sport gledaju kroz svoju osobnu zaradu. I koji će svojom PR mašinerijom, godinama usavršavanom za najpodlije napade, prozivati sve nas skupa.

Mi smo se znali i znat ćemo se nositi s tim, na naš način!

Od vas nadzornika očekujemo da pazite da klub ostane na putu poštenja, stručnosti i transparentnosti, što mora dovesti do uspjeha koji će najteže pasti onima koji se nadaju da zaslužuju sudjelovati u podjeli plijena. Tako oni doživljavaju Hajduk i takvog su ga imali dugo. Gospodo, idemo dalje prema jednom cilju – velikom Hajduku oslobođenom od parazita. Cestom ponosa, čista srca i obraza!

Upravo ovaj model stvorio je preduvjete da klub bude zdrav i održiv, da uprave raspolažu s resursima koje imamo te da procesima i nadzorom ne upravlja politika sa svojim interesima i kratkoročnim rješenjima. Ne vidimo zašto to nekome smeta. Pa ne treba ići u daleku prošlost da bi se našlo rezultate takvog upravljanja koji su klub doveli do ruba bankrota. Neke od simbola tih neuspjeha, kao i glavne zvijezde afera, poraza i sudskih procesa, danas smeta klub članova i europski model po kojem klub funkcionira. Blate ga bez grižnje savjesti zlurado mu i javno želeći zlo.

Toni Baletić / Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Ipak, nezadovoljstvo navijača u mnogočemu je opravdano i mjesto na tablici je neprihvatljivo jednako kao što je i neprihvatljivo da odlaskom jednog čovjeka klub ostane potpuno obezglavljen.

Navijači se opravdano pitaju kako je moguće da do toga dođe. Hajduk je trenutačno šesti, ali već godinama je rezultatski loš, događale su se brojne smjene, srozavao se ugled kluba dok su se bivši nadzornici dijelili u klanove i bavili spletkarenjima. To je sramota!

To je ujedno i dokaz nepostojanja sustava, situacije na koju smo upozoravali više puta. Sad vidimo da smo trebali glasnije, a u budućnosti ćemo sigurno i glasnije i izravnije upozoravati.

Naslušali smo se floskula, rezultati i uspjeh su mjerila, izvolite ih ostvariti.

Skupštini se obratio i član UO udruge Naš Hajduk Ante Krnić:

Dobar dan svima!

Pozdravljam sve okupljene, prije svega izabrane članove Nadzornog odbora.

Vaš rad, ono za što ste izabrani, je nadziranje. Nebrojeno puta smo do sada ponovili i nadamo se da u budućnosti za tim neće biti potrebe – ovdje ste da biste nadzirali rad Uprave. Vaša uloga je kontrolna, strateška i povezujuća, a nipošto operativna ni izvršna. Inzistiramo da na tome temeljite svoje djelovanje.

Hajduk ne treba počivati na super herojima, nego na organiziranom sustavu u kojem se zna tko što radi i u kojem ni pojedinac ni njegov ego nikada neće biti ispred Hajduka. Tražimo od vas, kao produžene ruke suvlasnika odnosno članova, da inzistirate da uprava izgradi sustav te da potiče okolinu u kojoj Hajduk ima, privlači i odgaja najbolje ljude koji će onda klub podići do maksimalnih rezultata.

Ante Krnić / Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Tražimo od vas stalno preispitivanje rada Kluba kroz kvalitetno nadziranje. Pristupite tome  maksimalno posvećeno i profesionalno .

Vi ste, kao i momčad na terenu, od danas tim, tako istupajte, tako donosite odluke i tako se ponašajte.

Rad Kluba treba nastaviti u skladu sa postojećim strateškim okvirom i već započetim procesima. Također, od iznimne važnosti je donošenje kvalitetne strategije i njena učinkovita primjena. To je prioritet za Klub, a na vama je da proces nadzirete. Bez jasnih smjernica za razvoj i definiranih ciljeva nema ni napretka, ali ni jasnih kriterija za ocjenu rada.

Posložen Klub, definirano tko upravlja i što je čija odgovornost, dovođenje i prepoznavanje najkvalitetnijih ljudi unutar sustava i evaluacija. Na tome morate inzistirati. Potencijal koji Hajduk ima mora se kapitalizirati na najbolji mogući način u interesu Kluba, dioničara i svih navijača.

Rezultati i uspjeh su mjerila rada, Klub to može i mora ostvariti.

Za novi saziv NO se potom glasovalo pojedinačno i svi predloženi kandidati su jednoglasno prihvaćeni.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter