Škorić: Igrači nisu odmah znali da je knjigovođa podnio zahtjev za potporom

Screenshot: NK Osijek TV
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Kapetan Osijeka Mile Škorić za službene stranice kluba dao je izjavu kojom je razjasnio situaciju oko potpora koje su putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje primili pojedini igrači Bijelo-plavih.

>> Meštrović: Bili bismo bahati i neodgovorni da nismo iskoristili potporu države

Škorić je naveo da neki igrači kao samostalni obrtnici imaju istog knjigovođu kao i klub koji je potom u njihovo ime podnio zahtjeve za potporom, čega oni nisu bili svjesni dok novac nije isplaćen.

S isplaćenom potporom igrači sad mogu slobodno raspolagati što su neki od njih iskoristili da je proslijede u humanitarne svrhe.

Škorić je izjavio:

Kao kapetan Osijeka, u svoje osobno, ali i u ime svih igrača NK Osijeka želim glasno i jasno reći da ne postoji nikakva neusuglašenost, nejasnoća ili ne daj Bože neslaganje između igrača i Uprave kluba, na čelu s predsjednikom Meštrovićem, bez kojega, da budemo načisto, niti ja sada ne bih imao u ime koga istupati – jer Kluba danas ne bi niti bilo.

Već sam reagirao u javnosti na ovu temu jer nam teško pada da nas prozivaju i iskreno rekao kako se sve dogodilo. Tko nas poznaje, vjeruje nam. Tko želi zlo, već će naći priliku za to. Sada isto tako moram reagirati na nova nagađanja medija, budući da takve stvari mogu biti opasne ako ostanu „u zraku“

Kao i uvijek do sada, predsjednik i ljudi koji vode Klub žele sve najbolje za nas igrače. To se vidi na svakom koraku u zadnje četiri godine. Bez riječi smo se odrekli dijela plaća kada je Klub rekao da treba. Isto tako, taj isti Klub je upozorio računovodstvo koje i Klubu i nekima od nas koji imamo obrte vodi knjigovodstvo da vode brigu i da iskoriste sva prava koja imamo i u krizi i inače. Zato nismo odmah znali za tu proceduru jer mi smo tu da igramo, uprava da upravlja, knjigovođe da prate pravila. Nema senzacije, samo svatko radi svoj posao, a u ovoj situaciji ispalo je kao da nema zajedništva. Kada je potpora Vlade sjela na račun, javili smo se Klubu i sve razumjeli i raščistili. I rekli istinu svima koji su pitali. Sada je na nama igračima da svatko od nas odluči kako ćemo taj, za nekoga mali, a za nekoga veći dio trenutno smanjenih mjesečnih primanja iskoristiti. Nisu ni svi igrači jednaki, neki od igrača imaju kredite, velike obitelji, dugove prema državi iz vremena neredovitih primanja. Iako, već je  velika većina nas tu pomoć preusmjerila onima kojima novac treba više.

Za kraj želim reći da ja, Mile Škorić i svi igrači uz mene apsolutno podupiremo sve što ova Uprava radi i znamo da veza koja postoji u NK Osijeku između svih nas može biti teško razumljiva nekome tko nije prošao ono što je nas Klub prošao u posljednjih 10-ak godina – od mogućeg gašenja do izgradnje novog stadiona i kampa. Svi mi u i oko NK Osijeka znamo cijeniti priliku koju smo dobili. – zaključio je kapetan Bijelo-plavih.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter