Siniša Mihajlović boluje od leukemije

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Srpski trener Siniša Mihajlović objavio je da boluje od akutne leukemije. Usprkos tome i borbi koja ga očekuje nastojati će koliko god to bude moguće obavljati svoju dužnost trenera talijanskog prvoligaša Bologne.

50-godišnjak zbog bolova i vrućice koje je osjetio dan prije početka sezone nije otputovao na pripreme kluba u Casteldebolu, a temeljitije pretrage su otkrile da boluje od leukemije te je nužno da se što prije posveti liječenju.

Prethodno je posljednji sistematski pregled imao prije četiri mjeseca, 28. veljače i tad nije bilo indicija bolesti.

Mihajlović je na konferenciji za medije rekao:

Želio sam biti taj koji će ovu vijest priopćiti javnosti, a nažalost neki to nisu poštovali samo kako bi prodali više novina (op.a. vijest je prvo objavio list Corriere dello Sport). Nažalost ili na sreću napravio sam neke testove koji su ukazali na anomalije kojih nije bilo prije četiri mjeseca. Jasno ću reći, ne želim da ljudi spekuliraju. Reći ću vam istinu, a potom će vas liječnici redovito obavještavati o stanju. Imao sam vrućicu, a nakon što smo napravili testove pokazalo se da je u pitanju leukemija. Nakon što sam saznao vijest bio sam potišten. Plakao sam, a situacije iz života su mi prolazile kroz glavu. Nisam plakao iz straha. Poštujem bolest, suočit ću se s njom uspravno, onako kako sam se uvijek borio. Jedva čekam otići u bolnicu kako bih započeo borbu. Radi se o agresivnoj bolesti, ali i bolesti koja se može pobijediti. Situaciju sam objasnio i igračima putem video poziva. Rekao sam da moramo napasti kako bismo pobijedili. Moram primijeniti svoju taktiku kako bih pobijedio i bez imalo dvojbe sam siguran da ću uspjeti. Pobijedit ću zbog svoje obitelji, zbog djece, zbog svih onih koji me vole. Nažalost ništa mi nije poklonjeno u životu. Za sve sam se morao boriti, a borit ću se i sada.

Mihajlović je svoj drugi mandat na klupi Bologne, nakon 2008. godine, započeo u siječnju zamijenivši na klupi Pippa Inzaghija. Momčad je uspio spasiti iz borbe za ostanak u Serie A te je na koncu sezonu okončao na 10. mjestu ljestvice.

U Italiji je od 1992. godine kada je kao igrač bio član Rome, Sampdorije, Lazija i Intera. Od 2006. godine je u trenerskim vodama kada je prvo bio pomoćnik Roberta Mancinija u Interu, da bi potom radio u Bologni, Cataniji, Fiorentini, Sampdoriji, Milanu, Torinu te ponovno u Bologni. Od svibnja 2012. do studenog 2013. godine bio je izbornik Srbije.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter