Savezi i lige do 25. svibnja trebaju odlučiti o nastavku nogometne sezone

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

UEFA je u dopisu svojim članicama odredila rok od 25. svibnja do kada se savezi i lige trebaju izjasniti o mogućnosti nastavka nogometne sezone, uključujući datum početka igranja, te formatu kako bi on trebao izgledati.

Prekid nogometnih aktivnosti zbog pandemije koronavirusa traje od 13. ožujka, a posljednjih dana sve više saveza donosi odluku o sudbini aktualne sezone. Tako je nizozemski savez sezonu okončao bez proglašenja prvaka dok su češki i poljski prvoligaši objavili da s nogometom nastavljaju od 25. odnosno 29. svibnja. U Belgiji je još uvijek otvorena mogućnost nastavka sezone iako je vodstvo lige predložilo da se sezona okonča, a za prvaka proglasi trenutno vodeći Club Brugge.

Treninzima u manjim skupina su se već neko vrijeme vratili bundesligaši dok su s njima počeli i neki članovi engleske Premier Lige. U Italiji je pak 18. svibanj označen kao datum povratka nogometaša trenažnom procesu. U pogonu su od ovog tjedna i svi članovi HT Prve lige.

Kontinentalna nogometna organizacija i dalje inzistira da savezi i lige preuranjeno ne proglašavaju sezonu okončanom te želi da se prije tog poteza iscrpe sve moguće opcije.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter