Savez donio odluku da se natjecanja nastavljaju uz prethodnu suglasnost županijskog stožera civilne zaštite

Foto: HT Prva liga
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nastavno na objavljene mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 9. ožujka, odgovarajuća tijela Hrvatskog nogometnog saveza donijela su upute za odigravanje nogometnih utakmica u sljedećem razdoblju.

Sljedeće upute zajednički su odredili rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom i izvršnim direktorom Marijanom Kustićem, Izvršni odbor HNS-a, Medicinska komisija HNS-a s predsjednikom prof. dr. Draganom Primorcem, Natjecateljska komisija HNS-a na čelu s predsjednikom Antom Vučemilovićem-Šimunovićem, Komisija nogometnih sudaca s predsjednikom Antom Kulušićem, povjerenik za natjecanje HT Prve lige Josip Brezni te povjerenik za sigurnost HNS-a Miroslav Marković:

  1. Obavezno je poštivanje svih odluka, mjera i preporuka koje je propisao te koje će eventualno propisati Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske odnosno druge nadležne državne institucije.
  2. Uzimajući u obzir kalendar natjecanja HNS-a, sva natjecanja pod ingerencijom HNS-a nastavljaju se sa ili bez gledatelja.
  3. Organizatori utakmica obvezni su u cijelosti poštivati i provoditi mjere Stožera civilne zaštite RH.
  4. Pritom ističemo obvezu organizatora da uoči utakmica moraju ishoditi suglasnost županijskog stožera civilne zaštite i nadležnog Zavoda za javno zdravstvo vezanu za ispunjenje propisanih uvjeta za organizaciju utakmice.

Hrvatski nogometni savez nastavit će pozorno pratiti situaciju s epidemijom novog koronavirusa SARS-CoV-2 te će prema potrebi odrediti nove mjere i izdati nove upute, o čemu će nogometna obitelj i javnost biti pravodobno obaviještena.

Podsjetimo, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske izdao je priopćenje u kojem su propisane i mjere vezane za odgodu ili ograničavanje organiziranih skupova zbog COVID-19 virusa.

MJERE VEZANE ZA ODGODU ILI OGRANIČAVANJE ORGANIZIRANIH SKUPOVA

  1. Preporučuje se do daljnjega odgoditi sve skupove i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 1000 ljudi
  2. Svi organizatori okupljanja dužni su osigurati najviše higijenske standarde koji uključuju:

Jasno istaknute sljedeće upute:

Plakat za javne prostore

Uputa o pravilnom pranju ruku

– Osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima

– Dati jasnu uputu sudionicima da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i izbjegavaju bliži socijalni kontakt

– Dati jasnu uputu sudionicima ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu (veću od 37.5oC) da ne dolaze na manifestacije

– Prije početka manifestacije dobiti suglasnost županijskog stožera civilne zaštite i nadležnog Zavoda za javno zdravstvo da su ispunili propisane upute

Raspored 27. kola Hrvatski Telekom Prve lige:

Petak 13. ožujka
Lokomotiva – Osijek (18h)
Subota 14. ožujka
Slaven Belupo – Gorica (15h)
Istra 1961 – Rijeka (17:30h)
Nedjelja 15. ožujka
Hajduk – Inter Zaprešić (15h – bez gledatelja zbog kazne Disciplinske komisije)
Varaždin – Dinamo (17:30h)

Ljestvica

Rezultati by SofaScore


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter