Ruska liga se ispričala navijačima zbog kasnog ulaska na stadion

Foto: sportbox.ru
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U zadnje vrijeme je aktualna tema ulaska gostujućih navijača na stadione diljem Hrvatske. Uglavnom, za prespori ulazak koji se otegne i do početka drugog poluvremena uvijek su krivi samo navijači jer, eto, kasne i u zadnji čas dolaze na stadione. Bar su takva objašnjenja.

Za manje od tri mjeseca počinje Svjetsko prvenstvo u Rusiji, zemlji koja itekako ima problem s navijačima. Kako problem zakašnjelog ulaska na stadion rješavaju u Rusiji? Vjerovali ili ne, tamošnje vodstvo lige se ispričalo navijačima. Naime, proteklog vikenda su u Kazanu igrali Rubin i Spartak iz Moskve. Po običaju goste iz Moskve prati veći broj navijača i ultrasa.

Navijači Spartaka su velikom većinom na stadion stigli pola sata prije utakmice. Redarska služba ih je uredno pregledavala, skidala odjevne predmete u potrazi za pirotehnikom i staklenim bocama. Iako su neki dolazili i pijani na stadion i pokušali na silu unijeti nedozvoljene predmete, vodstvo lige se svejedno odlučilo ispričati navijačima zbog toga jer je dio njih propustio početak susreta.

Premier Liga se ispričava svim navijačima koji su doživjeli neugodnosti prilikom posjeta Kazan Areni te moli navijače da na utakmice dolaze na vrijeme kako bi ugodno i sigurno ušli na stadion. – stoji u priopćenju.

Protočnost ulaska navijača na stadion za gostujući dio osiguravalo je osam ekipa koje su pregledavale navijače i koje u sat vremena mogu pregledati oko 4.800 navijača. Već 10 minuta nakon utakmice se stadion ispraznio i kad je  gostujući sektor u pitanju.

Dakle, ako uzmemo za primjer da Rusija muku muči s navijačima lijepo je vidjeti da se vodstvo lige svejedno ispričalo navijačima ne tražeći opravdanja. Potpuno suprotno od npr. hrvatske lige…

>> Zašto nas maltretirate?


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter