Ritam bubnjeva ili limene glazbe?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Čini se, da je selidbom na Rujevicu najviše izgubila navijačka grupa Armada, koja na novom odnosno privremenom stadionu svog voljenog kluba ne diše punim plućima, što se odražava i na atmosferi.

Najvjerniji navijači Rijeke u posljednjim sezonama konačno su dobili priliku, da jesenski dio sezone začine s europskim gostovanjima te spektaklima na domaćoj Kantridi, na kojoj se za brojne utakmice tražila karta više. Zapadna tribina kultnog stadiona dizala je atmosferu glasnom pjesmom u ritmu bubnjeva te bakljadama i koreografijama, kojima su bili impresionirani i navijači Stuttgarta te ostalih gostujućih klubova, no nakon preseljenja na Rujevicu neke stvari su se očito bitno promijenile.

Armada je i na novom stadionu dobila svoj sektor, koji je ipak pod puno strožim nadzorom policijskih kamera, što je zasigurno jedan od razloga, da su već tradicionalne bakljade na utakmicama Rijeke postale sve rjeđa pojava. Čini se, da je i navijački kop na takozvanim “malim utakmicama” iz tjedna u tjedan sve malobrojniji, što bitno utječe na izgled navijačke tribine.

U prošlosti su sve veće utakmice na Kantridi započinjale svirkom Lovranske glazbe, koja je na noge digla cijeli stadion, no tome više nije slučaj, jer se čini, da Armada “bojkotira” Lovrance i centralnu tribinu te redovito udara kontru svojim pjesmama, što je još jedna potvrda o ne baš sjajnoj atmosferi na tribinama Rujevice. Mirniji dio posjetitelja, među koje možemo ubrojiti i VIP goste, koji utakmice prate iz sedam skyboxeva, u kojima ne nedostaje ni ptičjeg mlijeka, i nakon zadnje afere pljeskao je Anasu Sharbiniju. S druge strane stadiona su sada već bivšem kapetanu pripadnici Armade u njegovim zadnjim utakmicama u dresu “najdražeg” kluba redovito zviždali.

“Obični” navijači trenutno su skloniji Armadi, koja se i dalje drži principa “soli contro tutti” od prve do zadnje minute, dok ostali dio stadiona više – manje plješće samo u ritmu limene glazbe. Zanimljivo je, da je unatoč borbi za naslov u ovoj sezoni posjeta dramatično pala, što je jedan od znakova, da situacija ipak nije tako bajkovita, kao pješčane plaže u Dubaiju. Povratak na (novu) Kantridu u bližoj budućnosti je zasad jako upitan, a komfor na Rujevici očito ne može zamijeniti dušu, koju je imao stari stadion. Nadamo se, da će najvatreniji navijači Rijeke ustrajati u svojoj borbi, te da će se pobjede i dalje slaviti u ritmu bubnjeva, dok je sasvim jasno, da će se nakon poraza i dalje čuti samo pjesma najvjernijih. Jer tada nema limene glazbe i vatrometa…


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter