Rijeka, Osijek, Istra u minusu, Hajduk potrošio skoro koliko je i zaradio, a Cibalia u plusu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Sportska dionička društva u Hrvatskoj, poput većine ostalih poslovnih subjekata, imaju obvezu svoja godišnja financijska izvješća dostaviti Financijskoj agenciji (FINA). Zahvaljujući transparentno.hr, javnom servisu te agencije, došli smo do osnovnih financijskih podataka za pet klubova koji se natječu u 1. i 2. HNL. To su Cibalia, Hajduk, Istra 1961, Osijek i Rijeka. Podaci za RNK Split još uvijek nisu dostupni, s obzirom na to da je klub svoje preoblikovanje dovršio tek krajem prošle godine, dok za klubove koji su ustrojeni kao udruge građana, poput Dinama, Slaven Belupa, Hrvatskog dragovoljca, Zadra ili Lokomotive, ovaj servis ne omogućuje pristup tim podacima.

Osnovni financijski pokazatelji za prolu godinu Izvor: FINA transparetno.hr

Treba napomenuti da se ipak radi o osnovnim financijskim pokazateljima za prošlu godinu koji ne omogućuju detaljnu analizu poslovanja ovih dioničkih društava. Nešto više o tome moći ćemo reći u trenutku kad budu javno dostupni revizorski izvještaji za navedene klubove.

Također se jedan podatak ističe, a radi se o brojci od 42.774 kune koja predstavlja prosječnu plaću zaposlenika NK Osijek. Vjerojatno se radi o tome da je jedan od igrača koji je stranac i koji je nastupio za NK Osijek tijekom 2013. godine iskoristio mogućnost da svoj odnos s klubom regulira putem ugovora o radu, a ne ugovora o djelu, što je dovelo do nerealnog pokazatelja ove statističke kategorije u odnosu na druge klubove.

Karlo Propadalo


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter