Regel 50+1 ostaje!

Foto: DFL
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

18 za, 9 suzdržanih, 4 protiv i 2 koji su odbili dati bilo kakvu natruhu svog stava. To je današnji rezultat glasovanja na sastanku Njemačke nogometne lige ili skraćeno DFL-a. Dakle, pravilo Regel 50+1 ostaje u ovom obliku kakvom je sad bez ikakve rasprave i mjenjanja trenutnog stanja!

>> “Regel 50+1” ili prevedeno “1 član=1 glas”

Očekivan rezultat kad se uzme u obzir da se u anketi na portalu 11freunde 16 klubova izjasnilo za striktni ostanak sadašnjeg pravila. Prema pravilima od 36 klubova prve i druge njemačke lige, njih 13 ako je protiv rasprave, rasprava se neće ni pokrenuti. Danas ih je 18 tj, polovica bila striktno uz sadašnji model Regela 50+1.

3.097 fan klubova i 155 klubova diljem Njemačke se izjasnilo kao podržavatelji sadašnjeg stanja. Ujutro su inicijatori kampanje „50+1 ostaje!“ predali čelnicima DFL-a 30 metara dug papir s potpisima svih fan klubova koji su za ostanak sadašnjeg modela. Stoga je današnja odluka DFL-a u Frankfurtu bila i jedina moguća u vidu stava većine klubova i ogromne većine navijača.

Ostaje za vidjeti što će na današnju odluku reći Hasan Ismaik u 1860 Munchenu i Martin Kind u Hannoveru koji su čekali odluku DFL-a i kako će se odluka odraziti na daljnje poteze i stanje u njihovim klubovima. Jasno je da se ovom odlukom suzbija utjecaj i upliv raznih investitora.

Da podsjetimo, mnogo je navijačkog gnjeva prema savezu u Njemačkoj. Navijači su već provodili kampanju „Naš problem s vama“ u kojima je upravo i Regel 50+1 bio jedna od tema, kao i nastupanje kineske U-20 reprezentacije u Njemačkoj na prijateljskim utakmicama protiv niželigaških klubova, kao i još mnoge druge stvari.

>> Tibetanske zastave na utakmici mlade reprezentacije Kine u Njemačkoj

Domagoj Mikulić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email