Računica i Butorović pomoćnici Slavena Bilića u WBA

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić koji je proteklog tjedna potpisao dvogodišnji ugovor s West Bromwich Albionom odabrao je dvojicu hrvatskih trenera za pomoćnike u članu Championshipa.

>> Slaven Bilić novi trener West Bromwich Albiona

Prvi suradnici će mu biti Dean Računica i Danilo Butorović koji su s njim radili i u Al-Ittihadu gdje su nakon samo pet mjeseci rada dobili otkaz. Uz to u stožeru će biti i engleski treneri Jimmy Shan, Gary Walsh i Nick Davies.

Obojici će ovo biti prvo iskustvo s radom u engleskom nogometu.

Računica je s Bilićem surađivao i u kvalifikacijama za EURO 2008. i 2012. kada je bio glavni skaut supranika Vatrenih. Bio je i pomoćnik Aljoše Asanovića u Melbourne Knightsima te slovačkom DAC-u, a Zoranu Barišiću je asistirao u turskom Karabuksporu. Samostalno je vodio Uskok iz Klisa, sinjski Junak te Primorac 1929, a radio je i u Hajduku te mladim selekcijama Vatrenih.

Butorović je pak 35-godišnji Riječanin koji je prethodno vodio Orijent 1919, a radio je i u omladinskoj školi Rijeke gdje je vodio pionire. Bit će zadužen za analizu podataka.

Iz arhive:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter