Prvi ženski sudac u Bundesligi

Foto: Christoph Brammertz / wikimedia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ovu nedjelju, na Olimpijskom stadionu u Berlinu, u utakmici između domaćina Herthe i bremenskog Werdera navijači obje momčadi prisustvovat će povijesnom događaju za Bundesligu. Naime, već ranije je određeno ždrijebom, a danas je stigla i službena potvrda da će glavna sutkinja bit Bibiana Steinhaus.  Radi se o prvom ženskom glavnom djelitelju pravde u najvišem rangu njemačkog nogometa.

Tridesetosmogodišnja Bibiana rodom iz malog gradića Bad Lauterberg u središnjoj Njemačkoj, po zanimanju policajka s dvadeset godina počela je suditi utakmice ženske Bundeslige. Već 2003. godine bila je glavna sutkinja u finalu ženskog nogometnog Kupa između Frankfurta i Duisburga. Od 2007. godine sudi drugu Bundesligu kao prva ženska sutkinja u povijesti njemačkog nogometa.

Osim što je sudila na svim završnicama europskih i svjetskih prvenstava za žene od 2008. pa danas, posebno se ističe finalna utakmica za žene na Olimpijskim igrama u Londonu između Japana i SAD-a.

Najveći uspjeh u profesionalnoj karijeri zasigurno je finale ovogodišnje Lige prvaka za žene između Lyona i PSG-a.
19. svibnja službeno je promovirana kao glavna sutkinja za Bundesligu kao prva u povijesti.

Gospođici Steinhaus želimo puno sreće u nedjelju, a sigurno će joj kakav koristan savjet dati i njen životni partner Howard Webb, poznati engleski sudac.

Goran Đulić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email