Prvaka Rumunjske određuje majstorica Universitatea Craiove i CFR Cluja

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Izvršni odbor Rumunjskog nogometnog saveza danas je jednoglasno donio odluku da će prvaka države i putnika u kvalifikacije Lige prvaka odrediti večerašnji dvoboj Universitatea Craiove i CFR Cluja koji se pred praznim tribinama stadiona Ion Oblemenco igra od 20:30 sati po lokalnom vremenu.

Pritisnuti rokovima UEFA-e koja je od nacionalnih saveza tražila da se do 3. kolovoza odrede putnici u europska natjecanja iz rumunjskog Saveza su se odlučili na ovakvo rješenje obzirom da samo oni od svih članica UEFA-e još nisu ispunili obvezu.

Naime, zbog pojave koronavirusa u Astra Giurgiuiji doigravanje za prvaka nije se moglo odigrati u potpunosti pa je trenutno na ljestvici vodeći CFR Cluj sa 46 bodova, a dva manje ima Universitatea Craiova koja je međutim u play-offu odigrala utakmicu manje obzirom na stanje u Astri.

Večerašnji dvoboj odigrat će se po posebnim pravilima, a pobjednik će postati prvak Rumunjske i putnik u Ligu prvaka. Ako nakon 90 minuta igre rezultat ostane neriješen uslijedit će produžeci, a po potrebi i udarci s jedanaest metara.

CFR Cluj će tako loviti svoj treći naslov u nizu dok će domaćini nastojati doći do prvog trofeja prvaka države poslije 1991. godine.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter