Prvak Kosova će zbog koronavirusa biti izbačen iz kvalifikacija Lige prvaka?

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Večeras je na Colovray stadionu u Nyonu trebao biti odigran finalni susret preliminarne runde Lige prvaka u kojem su snage trebali odmjeriti prvak Kosova Drita te prvak Sjeverne Irske Linfield.

Utakmica je naposljetku otkazana zbog pojave koronavirusa u momčadi Drite, a konačnu odluku o susretu donijet će disciplinska komisija UEFA-e. Test je pokazao zarazu kod jednog igrača, a potom su švicarske zdravstvene vlasti čitavu momčad uputile u karantenu. Igrač je testiran jučer, a prethodni nalaz koji mu je bio napravljen u petak, 7. kolovoza, bio je negativan.

Prethodno je još jedan igrač Drite, koji je također bio testiran u petak, dobio pozitivan nalaz, ali utakmica polufinala preliminarne runde protiv andorskog Inter Escaldesa (2:1) se mogla igrati jer ostali suigrači, osim jednog, nisu bili upućeni u samoizolaciju.

Prema protokolu koji je nedavno predstavljen od strane europske nogometne organizacije ukoliko u momčadi bude potvrđen slučaj zaraze na COVID-19 utakmica se može odgoditi ako raspored sljedećih runda kvalifikacija to dopušta. Prema istom prvo kolo kvalifikacija u kojem će pobjednik duela Drite i Linfielda igrati s Legijom iz Varšave predviđen je za 18. kolovoza čime su mogućnosti u tom pogledu sužene.

Momčad može igrati utakmicu ukoliko na raspolaganju ima najmanje 13 nogometaša od kojih je bar jedan vratar, a obzirom da su svi igrači Drite upućeni u izolaciju izvjestan je gubitak utakmice bez borbe.

Pročitajte još:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter