Prosinečki neće voditi Bosnu i Hercegovinu u doigravanju za Europsko prvenstvo

Foto: Wikipedia/Medija centar Beograd
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Robert Prosinečki više nije izbornik Bosne i Hercegovine. Hrvatski trener je prema navodima potpredsjednika Saveza Milorada Sofrenića sporazumno raskinuo ugovor i neće voditi susjednu zemlju u doigravanju za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine u kojem BiH u ožujku iduće godine u polufinalu dočekuje Sjevernu Irsku, a u možebitnom finalu pobjednika dvoboja između Slovačke i Irske.

Prosinečki je izbornikom imenovan u siječnju 2018. godine te je BiH ukupno vodio u 22 susreta u kojima je upisao 9 pobjeda, 6 neriješenih ishoda i 7 poraza.

Uspješan je bio u Ligi nacije B osvojivši grupu u kojoj su bili Austrija i Sjeverna Irska, no u grupnoj fazi kvalifikacija za Europsko prvenstvo je zauzeo četvrto mjesto iza Italije i Finske koje su tako izborile kontinentalnu smotru te Grčke. Već za vrijeme kvalifikacija, a nakon što je poražen kod Armenije, je podnio ostavku, ali je istu naknadno povukao.

Kao možebitni nasljednik Prosinečkog spominje se bivši izbornik Safet Sušić koji se s Bosnom i Hercegovinom kvalificirao na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Rezultati by SofaScore


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email