Priopćenje za javnost

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Klub navijača Hajduka Torcida Split pozvala sve građane da pokrenu postupak ocjene ustavnosti “vouchera”. Priopćenje prenosimo u cjelosti:

KN Torcida obavještava svoje članove kako smo dana 13.12. poslali Ustavnom sudu Republike Hrvatske zahtjev za pokretanjem postupka ocjene ustavnosti i zakonitosti Zaključaka Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja u sportu i odluka Izvršnog odbora HNSmdash;a (jednostavnije rečeno odluke o “vaučerima). Tu naša borba ne prestaje, već tek počinje.

U slijedećim danima organizirati ćemo prikupljanje potpisa svih zainteresiranih građana koji se žele priključiti ovom našem zahtjevu, te ćemo nakon toga sve te zahtjeve pojedinačno protokolirati na Ustavni sud. Posebno pozivamo sve navijače Hajduka i pripadnike Torcide da nam se pridruže u ovoj borbi protiv sustava. Podržite našu akciju i zbog naših šest pripadnika koji nevini leže u Remetincu i koji su bez dokaza i mogućnosti da iznesu bilo kakvu obranu osuđeni na 30 dana istražnog zatvora. Njihova krivnja je samo u tome što vole Hajduk i što su spremni svoj klub podržati na gostovanju. Oni su u zatvoru jer su navijači. Vašim potpisom na ovaj zahtjev i slanjem na Ustavni sud pokažite tim momcima da nisu sami u ovim teškim trenucima.
Sutra će na njihova mjesta doći radnici ili neka druga skupina ljudi koja odluči dignuti glas. I dok navijači pune zatvore zbog verbalnog delikta i šetnje ulicom, oni koji su nas opljačkali uživaju u radu za opće dobro, a oni koji su oduzeli život nevinim ljudima, za kaznu uživaju u bavljenju sportskim aktivnostima. To je ta pravda koju su nam obećali.

Pozivamo sve navijače i pripadnike drugih navijačkih skupina, ali i sve građane da nam se pridruže u ovoj borbi, te da svojim sudjelovanjem pokažu da im je dosta ovakvog društva u kojem živimo. Zbog toga na našim stranicama objavljujemo obrazac našeg zahtjeva Ustavnom sudu kako bi svatko tko to želi mogao u svoje ime potpisati ovaj zahtjev i poslati ga na Ustavni sud (Prijedlog ocjene ustavnosti odluke HNS + Priloge poslati preporučenom poštom na: Ustavni Sud Republike Hrvatske, Trg Sv. Marka 4, 10000 Zagreb).

Datoteka:
http://www.nashajduk.org/Portals/0/dokumenti/prijedlog_ocjene_ustavnosti.pdf
(Ukoliko imate problema sa skidanjem datoteke, pošaljite nam mail na voucheri@torcida.hr. Datoteku ćemo Vam poslati mailom.)

Jedan zahtjev ne čini nikakvu razliku. Sto istih zahtjeva možda natjera nekoga da baci pogled kroz par godina. Mi želimo poslati na Ustavni sud tisuće i tisuće istih zahtjeva.

Shvatite ovaj poziv kao jedan od oblika građanskog neposluha i poruke koju možete poslati, kao jedan od načina na koji pojedinac može iskazati svoje nezadovoljstvo stanjem u ovom društvu, kao jedan od načina na koji ćete vladajućim strukturama poslati poruku da Vam je DOSTA.
Danas zajedno za prava navijača, sutra zajedno za prava na plaću, na rad, na bolji život.

Sloboda navijačima!


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter