Primorac: Iz HNS-a se moraju zapitati kakvu poruku šalju djeci

Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon Osijeka današnjim odlukama Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza nezadovoljstvo je izrazio i Hajduk. Dok Bijelo-plave muči potvrda stava da se završetak sezone odigra bez gledatelja na tribinama Bili su nezadovoljni odlukom Saveza da se kao hrvatski predstavnik za iduću sezonu UEFA Lige prvaka mladih prijavi Dinamo iako je u trenutku prekida sezone vodeća momčad na ljestvici juniorske lige bio Hajduk koji je imao dva boda više i odigranu utakmicu više od Plavih. HNS se odlučio voditi formulom prosjeka osvojenih bodova u odnosu na ukupno broj odigranih utakmica što daje minimalnu prednost Dinamo.

Povodom te odluke voditelj Akademije Luka Kaliterna Boro Primorac je za službene stranice Hajduka izjavio:

“S obzirom na dosadašnju praksu Hrvatskog nogometnog saveza drukčiju odluku nismo ni očekivali. Prvi put kada se ova tema pojavila u javnosti jasno smo zauzeli stav da će svaka administrativna odluka biti nepravedna prema jednom od sudionika. Smatrali smo da je najpravednije rješenje odigravanje majstorice kako bi mladi igrači obiju momčadi dobili priliku da na zelenom terenu, a ne za zelenim stolom, odluče o juniorskom prvaku Hrvatske za ovu sezonu. Ova apsurdna odluka Hrvatskog nogometnog saveza sigurno ne šalje poruku pravednosti prema djeci koja su tijekom cijele sezone marljivo trenirala i zasluženo se nalazila na vrhu prvenstvene tablice u trenutku obustave natjecanja. Bez obzira na tu činjenicu i na druge argumente koji idu u prilog Hajduku, kao sportaši nismo ni u jednom trenutku tražili ni željeli da nas se administrativnom odlukom proglasi prvacima ili da mi budemo ti koji će igrati juniorsku Ligu prvaka. HNK Hajduk će se žaliti na donesenu odluku te ćemo iskoristiti sva pravna sredstva koja nam stoje na raspolaganju kako bismo zaštitili našu djecu, trenere i sam Klub.” 

Osim što su izabranici Marijana Budimira u trenutku prekida prvenstva bili vodeća momčad na ljestvici, oni su i osvojili jesenski naslov prvaka te su u jedinom međusobnom direktnom srazu ove sezone svladali Dinamo u Splitu rezultatom 1:0. Uz to su imali za 11 pogodaka bolju gol razliku od najvećeg rivala.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter