Presuda Zdravku Mamiću u srijedu 6. lipnja

Zdravko Mamić
Foto: GNK Dinamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Danas su na Županijskom sudu u Osijeku održane završne riječi obrane i optužbe u Aferi Godot kojom se Zdravka i Zorana Mamića, Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara tereti da su iz GNK Dinamo Zagreb izvukli 116 milijuna kuna dok su državni proračun oštetili za 12,2 milijuna kuna. Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Darka Krušlina je nakon toga odredilo da će se presuda u ovom slučaju izreći u srijedu 6. lipnja s početkom u podne.

>> Afera Godot

Prema navodima optužnice klub je igračima, Luki Modriću i Dejanu Lovrenu, nezakonito isplatio dio obeštećenja od njihovih transfera u Tottenham odnosno Lyon koje su oni potom djelomično ili u cijelosti proslijedili članovima obitelji Mamić.

Čitav postupak izvlačenja novca su pokušali prikriti antidatiranim ugovorima. Podsjećamo da je zbog svjedočenja na istom sudu DORH već ranije podignuo optužnicu protiv Luke Modrića zbog sumnje u davanje lažnog iskaza dok je protiv stopera Liverpoola iz istog razloga otvorena istraga.

Milana Pernara se tereti da nije utvrdio porijeklo novca kojim ja Zoran Mamić vraćao pozajmice Dinamu niti da je utvrdio njegove primitke i izdatke nego je primio mito kako bi zatvorio spis.

Kako prenosi RTL zamjenik ravnateljice Uskoka Tonči Petković je u završnoj riječi tražeći bezuvjetne zatvorske kazne za optuženike poručio:

– “Jasno je da je Zdravko Mamić potpuno privatizirao NK Dinamo, te da je ove radnje poduzimao kako bi pravio protupravnu korist sebi i članovima svoje obitelji, a na štetu NK Dinama”

Odvjetnik Zdravka Mamića Veljko Miljević je još jednom ponovio stav da je optužnicu protiv njegovog branjenika potpisao neovlašteni tužitelj.

>> N+ Analiza: Zabludjeli profesori na putu u bezakonje i anarhiju


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email