Preko tisuću Dinamovaca prosvjedovalo pred ministarstvom sporta

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

18:45 | Prosvjed je gotov. Preko tisuću navijača razilazi se u miru.

Unatoč medijskim špekuliranjima nismo primijetili da su ikakvi zahtjevi navijača predani u Ministarstvo, a ne znamo ni kome bi se oni uručili, jer je zgrada bila prazna uz svega nekoliko ureda u kojima je bilo upaljeno svjetlo.

Ipak jasna i nedvosmislena poruka je poslana – da još ima onih kojima je srce uz Dinamo i koji bi ga željeli nazad. Nadaju se, a i mi, da će današnji prosvjed biti samo jedan u nizu onih s kojima će se napokon natjerati odgovorne da krenu s čišćenjem Dinama od onih koji su ga okupirali.


18:41
| Razvili su transparente:
“MZOS pokrovitelj sportske pljačke stoljeća”
“U ovoj zgradi rade da ne bi napravili ništa, Mamić i MZOS, četiri godine uspješne suradnje”
“Iza pljačke i korupcije stoje vaše institucije”.

Policija čuva zgradu ministarstva.

18:28 | Navijači koji ispred sebe nose transparent “Sloboda Dinamu” stigli su pred Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Zapjevali su “do posljednjeg čovjeka”. Brojka prisutnih prelazi 1.000.

18:15 | Dobar je odziv navijača na prosvjed (špekulira se sa preko 500 pripadnika BBB-a). Sve protiče u mirnoj atmosferi. Prati ih i veliki broj pripadnika policije uz veliku podršku ljudi sa strane. Za nekih 5 minuta očekuje se dolazak navijačke kolone pred zgradu Ministarstva.

ranije objavljeno:

Navijači zagrebačkog Dinama, Bad Blue Boysi,kao i svi ljubitelji Dinama koji žele klub bez zloglasnog gazde domaćeg nogometa, okupit će se danas u 18:00 sati ispred zgrade Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta (MZOS).Prije toga BBB će s popularne Ružme u korteu krenuti pred zgradu ministarstva za kojeg vjeruju da je odgovorno u rješavanju problema domaćeg nogometa, ali i njihova Dinama. Spominje se da će navijači predati i zahtjeve nadležnom ministarstvu, pa ćemo tada doznati i detalje.

Prema pojašnjenju navijača okupljenih oko građanske inicijative Zajedno za Dinamo (ZZD) razlog okupljanja je taj što sportska inspekcija MZOS-a i dalje nijemo gleda kako će se uskoro na funkciju u Dinamo i HNS vratiti čovjek kojega sumnjiče za višemilijunsku krađu vlastita kluba. Smatraju ih direktno odgovorne, na čelu s ministrom Vedranom Mornarom, za:

– beskonačni sukob interesa u GNK Dinamu, prema Zakonu o sportu, kojeg nitko ne sankcionira
– zbog toga što ustroj kluba i nadzor zakonitosti, bez obzira na to što je po zakonu o udrugama, je posao sportske inspekcije pod kapom MZOS
– za financijska izvješća GNK Dinamo koja godinama dolaze Povjerenstvu za profesionalne klubove, a koje ih nikad nije dovodilo u pitanje niti istraživalo detalje koje tijekom Afere Godot isplivavaju u javnost

Zbog svega ovoga prvi prosvjed i konkretna navijačka akcija, kakve davno ne pamtimo među plavim pukom, će se održati ispred zgrade MZOS-a, ali prema svim najavama će ovakvih i sličnih akcija i direktnih prozivanja odgovornih institucija biti će još.

BI


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter