Pregled tjedna: Živković, Vlaović i Stanić vraćaju se u HNL?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Gle tko to govori

Jeste li ikad čuli za Marijana Kustića? On je predsjednik Nogometnog saveza Ličko-senjske županije i dopredsjednik HNS-a. Doduše funkciju dopredsjednika je zamrznuo tj. za njega i one koji po slovu zakona ne smiju biti u nogometnom savezu (državni dužnosnici – saborski zastupnici, župani i sl.) „izmišljen“ je Savjet Izvršnog odbora HNS-a. Dakle, radi se o čovjeku koji je među top ljudima domaćeg nogometa, a na tu poziciju je došao iz saveza koji broji jedanaest (11) nogometnih klubova od kojih ni jedan ne igra u prve tri nacionalne nogometne lige.

Ozbiljno, klubovi su to za koje vjerojatno nikad niste čuli i koji su u Skupštinu HNS-a dali jednak broj delegata kao recimo Splitsko-dalmatinska županija koja je u tom trenutku imala čak dva prvoligaša. ‘Ajde, i Nikola Tesla je iz Smiljana, promislit će mnogi, ali sumnjam da je ugostiteljsko-turistička srednja škola tj. Kustićevo obrazovanje zaslužno za uspon ovog mladog HDZ-ovog lava.

Inače, zašto ga spominjemo? Zato što se pojavljuje kao potencijalni kandidat za predsjednika HNS-a kada Davor Šuker ode. Prema neslužbenim informacijama, s jedne strane bit će Dario Šimić, a s druge Marijan Kustić. Svoju kampanju počeo je s intervjuom u Sportskim novostima. Rado bismo vam izvukli nešto zanimljivo iz njega, ali u tom razgovoru nije rekao apsolutno ništa – što ga, uz člansku HDZ-a, čini idealnim predstavnikom domaće nogometne klike.

>> DOPREDSJEDNIK HNS-A OTVORENO O STANJU U HR NOGOMETU ‘Želimo li dobro nogometu, u Savezu bi se morale dogoditi velike promjene’

#pivaj

Kažu da se i Igor Štimac pojavio u domaćim medijima. Čak se spominje po Fejsu da je Slobodna Dalmacija njegov intervju prigodno objavila na dan kada je Torcida slavila 67. rođendan. Nismo pročitali, ne zanima nas.

Jednakost

Znate kako su ljudima u HNS-u i domaćim medijima puna usta rubnih nogometnih skupina kada im je to u interesu? Stoga ne čudi da je Nogometplus bio jedini domaći medij (uz tri kolege iz Danske) koji je bio na utakmici ženskih reprezentacija Hrvatske i Danske. Još će vas više začuditi podatak da se susret skoro nije ni odigrao jer su Dankinje tražile da tantijeme koje savez dobije zbog sudjelovanja u natjecanju dijele isto kao i njihovi muški kolege. Što vam je napredna Europa.

>> Dankinje protutnjale Zaprešićem

Prva trenerska glava

Pala je prva trenerska glava u ovogodišnjem izdanju Hrvatski Telekom Prve lige. Ona Željka Kopića kome je uprava Slaven Belupa uručila košaricu nakon serije loših rezultata i ispadanja u kupu. Zamijenio ga je Tomislav Ivković i odmah u prvom susretu dodatno zatresao stolicu kolegi iz Hajduka. Dobro, nije kriv Ivković koliko loša igra Hajduka koji već u kontinuitetu prezentira očajne partije. Vide se natruhe ideje, ali ne i realizacija, vidi se želja, ali ne i znanje pojedinih igrača, jedino što se ne vidi je smisao onoliko ubačaja iz obrane prema napadu koji rezultira samo glavoboljom navijača. Kada će i hoće li Carrillo ponovo složiti hajdučku igru? Nakon što su mu se karte izmiješale odlaskom Vlašića i ozljedom Futácsa te manjkom kvalitetnih zamjena, sve je manje strpljenja i povjerenja koje je dobio pobjedom u Zagrebu protiv Dinama i dobrim izdanjima u Europi ovog ljeta. Iako nas povijest uči da prvo strada trener, dodatan problem predsjedniku Kosu i sportskom direktoru Brancu će zasigurno biti to što bi eventualno novi trener samo svojim imenom (i životopisom) morao kupiti mir – i sebi i njima. U protivnom bi poljudskim hodnicima opet mogli stolovati „šokovi, panike i kaos“…

>> Željko Kopić više nije trener Slaven Belupa

>> Tomislav Ivković novi trener Farmaceuta

Trenerski kruh

Osim Leke i Tudora koji su na vrhu svojih liga, i u drugom/trećem razredu europskog nogometa imamo kvalitetnih stratega. Goran Sablić je u derbiju susjedne lige sa Širokim svladao Zrinjski i preuzeo prvo mjesto, dok je Igor Bišćan prvi s Olimpijom iz Ljubljane u slovenskoj Prvoj Ligi.

>> Sablić preokretom u derbiju preuzeo vrh ljestvice; pogoci Vide, Maglice, Kelića i Čabraje (VIDEO)

Main kamp

HNS je odustao od izgradnje kampa u centru Zagreba. Umjesto toga „infrastrukturni prioritet HNS-a u narednom razdoblju bit će projekt obnove nogometnih igrališta kako bi se klubovima i nogometašima omogućili kvalitetniji uvjeti za svakodnevni rad.“ Vidi se da se bliže izbori za predsjednika saveza, a glasove je najbolje „kupovati“ terenima i izdašnim donacijama. Dinamu trening centar mogu izgraditi i u sljedećem mandatu.

>> HNS privremeno odustao od izgradnje kampa na Sveticama

Živković, Vlaović i Stanić

Nama zvuči kao velika vijest da Boris Živković, Goran Vlaović i Mario Stanić žele uložiti u Cibaljiu, o čemu smo pisali prošli tjedan. Sva tri nogometaša imali su dobre karijere, a u post-eri ne pamtimo da su se „ogriješili“ ili da su okaljali vlastito ime i reputaciju. Stoga ne čudi da nisu aktivni u HNS-u. Ipak, ako uđu u strukture vinkovačkog prvoligaša svakako će se aktivirati i u domaćem nogometu, a ne možemo ne primijetiti da nakon gomile sumnjivog kapitala i sumnjivih likova koji su došli u HNL, s veseljem očekujemo BMG sport.

>> Mogu li bivši reprezentativci “spasiti” Cibaliju?

Bojan Islamović


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter