Pregled tjedna: Repku preuzeo varaždinski Igor Štimac

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zlatko Dalić novo je ime čija će se slika nalaziti na zidu HNS-a kao jedan od onih koji su vodili nacionalnu repku. Da se ne ponavljamo – repka je i biti će za nas sve dok god nogomet nije najvažnija stvar domaćeg nogometnog saveza te zbog načina na koji se on vodi. Sada već bivši izbornik, Čačić Ante ostvario je točno ono što se od njega i očekivalo, barem što smo mi očekivali, jer očito ima jako puno nogometnih djelatnika i sportskih novinara koji misle da Modrić, Rakitić, Mandžukić i ekipa mogu sami dobiti svakoga. Istina, jedna od najjačih, po imenima, momčadi ipak ne može igrati sama. Najbolje se to vidi kad kola krenu nizbrdo i kada izbornik mora nešto znati o taktici i vođenju momčadi.

>> Zlatko Dalić novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije

Zlatko

Vratimo se na Dalića. Mediji koji ovih dana izdaju specijale „Kako je propala repka“, Zlatka će dočekati puni optimizma i podrške. Mnogi će to uraditi jer je to „lijepi sportsko-novinarski običaj“, a oni drugi jer je Zlatko jedan od najboljih učenika Ćire Blaževića – i to ne u nogometnom, nego medijskom smislu. Kolege iz Varaždina pamte kako je najviše radio na medijskoj slici o sebi. Trenerski opus u Varteksu mu je bio rekord poraza kada od Svih Svetih do Uskrsa nije dobio utakmicu, a u Rijeci je navijačko-medijskim vilama potjeran nakon lošeg proljeća i ispadanja u prvom kolu Intertoto kupa. Najveći uspjesi i nagrade za trenera godine, te dizanje kvalitete klubova gdje je trener, dolaze mu od tamo gdje većina medija i ovdašnjih navijača ne može provjeriti istinitost navedenog – Al-klubovi sa bliskog istoka (Al Faisaly, Al Hilal,  Al-Ain) – uostalom i na Wikipediji se najviše trude opisati taj dio njegove karijere. Dopustite nam skepsu u sve izrečeno o ičijoj trenerskoj i igračkoj kvaliteti prikazanoj na istoku, skepsu koju nam domaći mladi stručnjaci koji posljednjih godina treniraju europske klubove, potvrđuju… Inače, slušajući kolegu iz Varaždina koji se prisjeća njegove igračke, trenerske i sportsko direktorske karijere u onom propalom Varteksu  – najlakše bi ga bilo opisati kao Igora Štimca iz Varaždina. Diskutabilno trenersko znanje, transferi igrača oko kojih se vrte razne kuloarsko-provizijsko-menadžerske priče, te kvalitetan rad s novinarima… Zaboravih spomenuti da je navodno, zbog livanjske veze s Jakom Andabakom, skoro postao sportski direktor Hajduka (ovog navijačkog; i to prije nego je tu poziciju zauzeo Goran Vučević) i da je navodno zaslužan što je Zoran Mamić dobio posao u njegovom bivšem klubu.

Kolaps

Čestitamo HNS-u na lošoj procjeni da repku može voditi bilo tko i da Modrić, Rakitić, Mandžukić i društvo mogu sami svakog dobiti. Čestitamo im što su na korak do gubitka stotine milijuna kuna od kvalificiranja na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Najlakše ćemo ih se riješiti kad presuše novci – tako nam Hajduka!

Kapetan

Nećemo o Srni, nego o Čačiću Anti – nije u redu da kapetana bace s broda dok brod tone. Kapetan mora potonuti s brodom. Doduše, Čačić Ante možda uopće nije kapetan tog broda. Odnosno, sigurno nije – što znači da je kapetan još na njemu. Nadamo se da će uskoro krenuti neizbježno – kako ono ide prvo štakori napuštaju brod, pa elita  čamcima za spašavanje, a onda klupski bend izdaje specijal uz takove titaničke posljednje pjesme „Bliže o Bože moj“…

>> Finska do boda protiv Hrvatske u 90. minuti (VIDEO)

Večeras

Kada na HNS preneseš Dinamov poučak – ne može vas nego dočekati dinamovska sudbina – samo pomaknuta za koju godinu. Je li onda večeras repkin Skenderbeu ili Ludogorec?

Građevine

Osim propuštenih milijuna od FIFA-e, nemogućnost podizanja cijene odabranim igračima – posebno onima koji odlaze na natjecanje kao igrači poviš osamnaestog mjesta – nezgodna stvar oko neodlaska u Rusiju će svakako biti i smanjena mogućnost hnsovskog kmečanja i zazivanja da im se grade stadioni, kampovi i tereni.

Samo mali updejt – nije da je Grad Zagreb osjetljiv na zdrav razum kada je u pitanju trošenje novca, ali HDZ u Skupštini Grada Zagreba nije želio podržati izmjene ugovora s HNS-om na Sveticama, pa je Bandić povukao prijedlog. Da je odbijen, ne bi ga mogao uvrstiti sljedeća tri mjeseca na dnevni red, a očito gori… Iako, sramežljivo se pojavila vijest objavljena u Sportskim novostima od strane Davorina Olivarija čija supruga je zaposlenica HNS-a, da HNS odustaje od Svetica. Nakon što su potjerali rekreativce i atletičare i pustili da prostor propdane  – sada će se povući…  ili će možda super Bandić srediti stvar?

Imate li i vi dojam da se vade građevinski projekti iz svih ladica? Daje se milijun eura za maksimirsku tartan stazu neupotrebljenu još od Vojnih igara održanih u prošlom stoljeću. Javljaju 24sata da se i Bundek kreće graditi, a šogorica Zdravka Mamića bi trebala dobiti  preko 3 milijuna kuna za otkup zemljišta kojeg je kupila baš kada je Bandić razmišljao što će sa zemljom koja se vratila vlasnicima, nakon Jugo-nacionalizacije.

>> Bandić gradi park na Bundeku: Milijuni idu Mamićevoj šogorici

>> Javni novac za Svetice privatnih interesa

>> HNS odustaje od kampa na Sveticama?

Podrži nogomet

Udruga Naš Hajduk prošlog tjedna donirala je iznos od 1.911 kuna NK Varteksu koji je nedavno započeo s donatorskom kampanjom koja za cilj ima prikupljanje sredstava potrebnih za funkcioniranje u Trećoj HNL te za razvoj omladinske škole. Čisto da ne ostane visiti u zraku – vodstvo udruge je među sobom skupili navedeni novac – nisu kunu uzeli od fonda koji se skuplja za Hajduk – hejterima usprkos. Donirajte i vi Varteksu, Našem Hajduku, svom lokalnom navijačkom klubu – nogomet postoji zbog nas.

>> Support Varteks

>> Naš Hajduk donirao NK Varteksu 1.911 kuna

Bojan Islamović


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter