‘Prava’ Steaua danas započinje svoju četvrtoligašku avanturu

Facebook/Asociatia Stelistilor 1947
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Dugogodišnja saga oko prava na ime, trofeje i simbole Steaue rješena je prije nekoliko mjeseci. Klub koji se natječe u rumunjskoj Prvoj ligi, a na čijem čelu je kontroverzni Gigi Becali, nije dobio pravo na ime, grb i trofeje. Sud je kao vlasnika svih simbola i povijesti Steaue odredio rumunjsko ministarstvo obrane tj. vojsku. Becalijeva verzija Steaue je opet morala mjenjati grb i ime, tako da su oni sad klub imena FCSB.

Prava Steaua kojoj je ime CSA Steaua Bukurešt dobila je pravo na korištenje povijesti, imena i simbola. Većina navijača počevši od grupa Peluza South i Peluza Nord se priklonila novom klubu. Oni svoje natjecanje počinju danas u 17 sati utakmicom protiv gradskog suparnika AFC Venus u 17 sati. Prvu prijateljsku utakmicu su imali 23.4. protiv ekipe Comprest GIM Bukurešt, a danas je prva službena i prvenstvena.

CSA Steaua će nastupati u 4.ligi, igrati na pomoćnom terenu stadiona Ghencea zbog rekonstrukcije koja bi trebala trajati 3 godine. Kraj pomoćnog terena će biti postavljene i tribine na koje bi trebalo stati 2.000 gledatelja. Da je zanimanje za njihove nastupe veliko, dovoljno govori podatak da su sve već rasprodali nekoliko utakmica unaprijed, kao da su i skoro sve pretplate razgrabljene. Bitku za prijenos Steauinih utakmica je dobila tvrtka DigiSport, tako da oni koji ne budu mogli biti oko igrališta, moći će svaku utakmicu svojih ljubimaca pratiti i na televiziji.

Asociatia Stelistilor 1947

Što se same momčadi tiče, ona je tijekom priprema bilježila dobre rezultate, pobjede i remije protiv bolje rangiranih klubova, bez ijednog poraza. Ekipa je uglavnom sastavljena od mladića od 18 do 20 godina plus nekoliko iskusnijih igrača od 24-25 godina.

Domagoj Mikulić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter