Povjerenstvo za iznalaženje strateškog partnera u HNK Cibaliji održalo prvu sjednicu – potencijalni investitori obišli stadion

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon što je u četvrtak 18. srpnja Gradsko vijeće Grada Vinkovaca izglasalo Odluku o iznalaženju strateškog partnera u radu i financiranju HNK Cibalia Vinkovci š.d.d. kojom se predviđa i osnivanje prava građenja za potrebe rekonstrukcije / izgradnje / dogradnje / uređenja gradskog stadiona i pratećih sadržaja koje bi uz česticu na kojoj je stadion (ulica H. D. Genschera) obuhvatio i susjednu parcelu (sportski tereni u Ružinoj ulici) Povjerenstvo za provedbu ove odluke je u ponedjeljak 22. srpnja održalo svoju prvu sjednicu.

>> Gradsko vijeće Grada Vinkovaca izglasalo odluku o iznalaženju strateškog partnera za HNK Cibalia

Povjerenstvo ukupno broji devet članova, a čine ga gradski vijećnici Davor Benić (SDP), Darko Posarić (MOST) i Ilija Cota (HDZ), zatim predsjednik Uprave Cibalije Mijat Kurtušić i predsjednik Nadzornog odbora kluba Ivan Rimac, zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić te pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Andrea Vinković, pročelnica Upravnog odjela za proračun i financije Sanja Lozić i pročelnica Službe za pravne poslove Sanja Čuljak.

Voditeljica Odsjeka općih poslova, protokola i informiranja Grada Vinkovaca Kristina Alduk nam je ovom prilikom izjavila:

Na prvoj sjednici Povjerenstva su doneseni zaključci da se kreće s predradnjama koje bi omogućile raspisivanje natječaja, poput: procjene nominalne i tržišne vrijednosti dionica HNK Cibalia, procjene vrijednosti nekretnina (stadion, zemljište), angažmana stručnih osoba za Arhitektonsko – urbanističko idejno rješenje uređenja stadiona i okolnog područja, kreiranja preliminarnog teksta javnog poziva / natječaja za zasnivanje prava građenja…

Na pitanje u kojem roku se očekuje raspisivanje natječaja je odgovorila:

Natječaj će biti raspisan čim se za to stvore uvjeti tj. sukladno Odluci Gradskog Vijeća od 18.07.2019. godine: nakon pristupanja provedbi i same provedbe adekvatnih pripremnih radnji za iznalaženje strateškog partnera. Odnosno pripreme potrebnih materijala za strateške partnere što uključuje i  definiranje modela suradnje s potencijalnim strateškim partnerom.


Dok Povjerenstvo obavlja svoj dio posla ne miruju ni potencijalni investitori. Navodno se radi o grupaciji koju čine Vjeko Čuljak, menadžeri Nelio Lucas iz tvrtke Doyen Sports, Andy Bara koji je agent Danija Olma te Miroslav Bičanić koji se skrbi o karijeri hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića.

Upravo nam je Bičanić, koji je dao dojam osobe upućena u događanja oko kluba, prije tjedan dana u telefonskom razgovoru komentirao da u ovoj fazi nije spreman za opširniji razgovor poručivši da prvo treba biti objavljen natječaj od strane Grada Vinkovaca.

Osnivanje prava građenja se predviđa na katastarskim česticama broj 5659/1 i 5734 koje zajedno imaju oko 74.000 m2

Bičanić je također u proteklom razdoblju viđen i u obilasku gradskog stadiona i okolnog terena zajedno s Tihomirom Marasom, vlasnikom tvrtke Concept d.o.o. iz Vinkovaca koja se bavi projektiranjem i inženjeringom.

Iz navedene tvrtke su nam samo kratko potvrdili da su doista angažirani na izradi idejnog rješenja, a neslužbeno uz rekonstrukciju stadiona predviđa se i gradnja prodajnog centra te hotela.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter