Povijesni dan za Hajduk: Gradsko vijeće Trogira dalo suglasnost za izgradnju klupskog kampa u Divuljama

Foto: Robert Matić / HNK Hajduk
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Na danas održanoj 27. sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira usvojen je prijedlog gradonačelnika Ante Bilića pod točkom šest dnevnog reda, a usvajanjem koje su vijećnici dali suglasnost za sklapanje sporazuma o poslovnoj suradnji s HNK Hajduk.

Podsjetimo, u sklopu ove suradnje splitskog prvoligaša i Trogira planirana je gradnja sportkog kompleksa na lokaciji vojarne ‘Knez Trpimir’ u Divuljama. Hajduku su dugo godina primarni problemi pri realizaciji ideje gradnje vlastitog kampa bili adekvatnost i (pravna) dostupnost lokacije, što je današnjom odlukom GV Grada Trogira konačno apsolvirano.

Iz kluba procjenjuju da će ukupni troškovi izgradnje (s PDV-om) iznositi približno 93 milijuna kuna, a kompletnu prezentaciju sportskog kompleksa Divulje možete pogledati na sljedećoj poveznici.

Povodom povijesnog dana za klub objavljeno je priopćenje na službenim stranicama koje prenosimo u cijelosti:

Trogirski gradski vijećnici usvojili su na danas održanoj sjednici Gradskog vijeća točku 6. dnevnog reda “Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za sklapanje sporazuma o poslovnoj suradnji s HNK Hajduk”. Usvajanje ove odluke označava povijesni dan za HNK Hajduk i trasira put prema izgradnji dugo priželjkivanog nogometnog kampa na lokaciji vojarne u Divuljama.

“Mnogo puta do sada ponavljali smo i vjerujem da ste svi toga svjesni, kako je gradnja nogometnog kampa Hajdukov kapitalni projekt, naš najvažniji infrastrukturni projekt u 21. stoljeću i čvrsti temelj bez kojeg se Klub ne može razvijati i napredovati. Zato s izuzetnim ponosom možemo potvrditi da se danas nalazimo na polaznoj točki jedne velike priče na kojoj se dugo i u tišini radilo, a koja će nam osigurati kontinuitet odgoja i proizvodnje elitnih igrača, talentiranih nogometaša i kvalitetnih osoba, što je kroz cijelu povijest krasilo Hrvatski nogometni klub Hajduk i našu Akademiju “Luka Kaliterna” – kazao je predsjednik Uprave HNK Hajduk Marin Brbić nakon sjednice Gradskog vijeća.

Posebno nam je zadovoljstvo što će budući nogometni kamp niknuti ovdje u Trogiru, gradu koji je oduvijek srcem i dušom živio za bijelu boju. Isto tako, iznimno se zahvaljujemo Gradu Trogiru što je prepoznao ovaj trenutak i važnost izgradnje nogometnog kampa te sam siguran pri tom da će i cjelokupna lokalna zajednica ostvariti brojne benefite od naše buduće suradnje. Za kraj ću naglasiti kako ovo nije projekt Marina Brbića, niti bilo kojeg pojedinca koji je bio ili će biti u Klubu. Ovo je projekt svih nas, svih hajdukovaca, ovo je projekt Hajdukove budućnosti. Tek smo na početku, pred nama je puno posla, mnogo etapa koje moramo prijeći, ali zajedno ćemo doći do cilja – prisnažio je predsjednik Uprave HNK Hajduk.

Zadovoljstvo pozitivnom odlukom gradskih vijećnika nije krio ni gradonačelnik Trogira Ante Bilić.

U ime građana grada Trogira mogu reći da sam sretan što će Hajduk svoj kamp, svoj drugi dom, imati upravo u našem gradu. Realni smo, razmišljamo održivo i zato je projekt zamišljen realno, fazno i financijski održivo. Ovo nije projekt Ante Bilića i Marina Brbića, ovo je projekt Grada Trogira i HNK Hajduk koji će se razvijati i služiti na korist institucijama koje predstavljamo puno dulje od trajanja naših mandata. Nisam imao niti malo dvojbe da će vijećnici podržati naš sporazum jer tko to u Dalmaciji ne bi htio ovakvu čast, ali i razvojnu priliku od koje i jedni i drugi imamo isključivo korist. Radi se o inicijativi Hajduka koju smo prihvatili i zajedno smo vrlo brzo odradili sve dosadašnje korake kako između nas tako i prema državi. U nama će Hajduk imati partnera, a gradske službe po pitanju promjene prostorno planske dokumentacije koja je potrebna za dio projekta, izdavanju dozvola i ostalim koracima će biti maksimalno efikasne tako da planirana dinamika realizacije projekta ne bude ugrožena – kazao je Bilić pa dodao: Ovakav sadržaj, na ovoj lokaciji i s nama kao partnerima je preduvjet za stvaranje sportskog sadržaja bez konkurencije u ovom dijelu Europe. Nakon sporazuma o poslovnoj suradnji koji je prije nešto više od tjedan dana potpisan između NK Trogira i Hajduka ovo danas bih označio bitnom točkom za trogirski nogomet i trogirski sport. Naša djeca i seniori će nakon obnovljenog terena na Batariji dobiti novi teren, dodatne sportske sadržaje i priliku razvijati se uz najbolje što Dalmacija ima. Pred nama je puno posla, ali ovo držim jednim od najvažnijih koraka u novijoj povijesti Hajduka i velikoj prilici za Trogir – zaključio je trogirski gradonačelnik.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter