Potvrđena nova optužnica protiv Zdravka Mamića

Zdravko Mamić
Foto: GNK Dinamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Županijski sud u Osijeku potvrdio je novu optužnicu protiv Zdravka Mamića u Aferi Godot te mu je odredio istražni zatvor.

USKOK je optužnicu protiv Zdravka Mamića, Zorana Mamića, Marija Mamića, Damira Vrbanovića, Nikkyja Vuksana, Igora Krote i Sandra Stipančića pred navedenim sudom podigao još u srpnju 2017. godine, ali zahvaljujući mnogobrojnom otezanju i sporosti hrvatskog pravosuđa do odluke o njoj je došlo tek danas.

Njih se u ovom postupku tereti da su GNK Dinamo oštetili za najmanje 144 milijuna kuna.

>> USKOK podigao novu optužnicu u Aferi Godot

Ovom potvrdom optužnice otvara se mogućnost da Republika Hrvatska od Bosne i Hercegovine ponovno zatraži izručenje Zdravka Mamića. Mamić se nalazi u bijegu od lipnja prošle godine kada je u prvom sudskom postupku nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, a BiH ga je za zbog navedenog postupak odbila izručiti Hrvatskoj. U ovom pak slučaju izručenje je prema aktualnom međudržavnom sporazumu moguće jer se radi o kaznenom djelu koje je počinjeno nakon 2012. godine i jer je u pitanju zločinačko udruživanje.

>> Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email