Poništena uzvratna utakmica finala afričke Lige prvaka

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Afrički nogometni savez je donio odluku da se uzvratni susret afričke Lige prvaka između Esperance Tunis i Wydad Casablance koji je prekinut u 58. minuti nakon što je Wydadu poništen izjednačujući zgoditak poništi te da se odigra nova uzvratna utakmica na neutralnom terenu.

Naime nakon što je prva utakmica završila rezultatom 1:1 u uzvratu je poveo Esperance da bi gosti u 58. minuti postigli regularan zgoditak koji nije priznat. Kako VAR sustav nije radio sudac nije mogao korigirati svoju odluku.

Zbog toga su igrači Wydada odbili nastaviti igru, a nakon sat vremena stanke trofej je dodijeljen tuniskom predstavniku.


Rezultat prve utakmice tako ostaje važeći dok će se novi uzvratni susret igrati na neutralnom terenu u Južnoafričkoj Republici i to nakon završetka Afričkog kupa nacija koji se od 21. lipnja do 19. srpnja održava u Egiptu. Navedenu utakmicu će suditi strani suci.

Esperanceu je također naređeno da u roku od 72 sata vrati dodijeljeni pehar i medalje, a disciplinske odluke o prekršajima na prekinutoj utakmici će biti donesene naknadno.

Tunižani se ne mire s ovom odlukom krovne afričke nogometne organizacije te su već najavili žalbu prema CAS-u.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter