Pojačava li se Dinamo?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Više puta smo se samo nasmijali odlukama HNS-a i apsurdnosti natjecanja, no najnovija odlukaIzvršnog odbora HNS-a je razina više. I opet, čini se, u korist jednog kluba, a na štetu cjelokupnog hrvatskog nogometa. Na sjednici IO HNS-a održanoj 18. listopada 2016. izmijenjene su Propozicije natjecanja MAXtv Prve lige za sezonu 2016/17, kao i Pravilnik o nogometnim natjecanjima. Novim izmjenama klubovima se dopušta nastup 8 stranaca, umjesto dosadašnjih 6, u prvenstvu i kupu.

U nekim državama ostali klubovi bi se pobunili i tražili smjenu svih članova Izvršnog odbora, a u Hrvatskoj se šuti. Šuti i NKRijeka koja je ovim najviše pogođena. Zašto, iako ima svog člana Izvršnog odbora, Damira Miškovića, predsjednika kluba? Zar i oni želeda Dinamo osvoji titulu i kup? Čemu onda uopće igrati drugi dio natjecanja?

Strancem se po propozicijama UEFA-e i HNS-a smatra igrač koji nema hrvatsko državljanstvo ili nije državljanin EU država i europskog ekonomskog prostora, odnosno strancem se ne smatra igrač koji ima dvojno hrvatsko državljanstvo ili bilo koje EU države (tako Hajduku Said nije stranac). Prema sadašnjim sastavima u vodećim klubovima standardno igraju:

Rijeka:Ristovski, Vešović
Dinamo: Sigali, Jonas, Soudani, Fernandes, Henriquez, Hodžić
Hajduk: Ismajli, Barry, Ohandza, Jefferson

Sami zaključite zbog koga je izmijenjen članak. HNS ni ovu vijest nije javno iskomunicirao u medijima, već ju je, kao i sve diskutabilne odluke, objavio “u tiho”, putem glasnika. Ni mediji je nisu objavili, a itekako je značajna za hrvatski nogomet u cjelini.

Članak 51. Pravilnika o nogometnim natjecanjimasada glasi:

Na utakmicama Prve HNL te Završnice natjecanja Hrvatskog nogometnog kupa dopušten je nastup osam (8) igrača stranih državljana u jednoj momčadi.


Članak 16.
Propozicija natjecanja sada glasi:

U natjecanju MAXtv Prve lige dopušten je nastup osam (8) igrača stranih državljana na utakmici.

Renato Čupić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter