Pogledajte rezultate istraživanja u kojem je sudjelovalo više od 2.000 navijača

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Uz brojne aktivnosti u sklopu projekta “Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja” provedeno je i sociološko istraživanje s tezom i naslovom „Hajdučka demokracija se isplati?“. Istraživanje je nastalo u suradnji s Odjelom za sociologiju u Zadru, a za analizu i prikaz rezultata zaslužni su profesor Krešimir Krolo i studenti koji su sudjelovali u projektu.

– Ovo pilot-istraživanje poslužilo je kao izvrstan alat za razbijanje mitova o navijačima, njihovim stavovima i vrijednostima. Nakon provedenog istraživanja rezultati su pokazali da su navijači Hajduka skloni demokratskim praksama i da se hajdučka demokracija isplati. – rekao je profesor Krešimir Krolo.

U provedbi istraživanja važnu ulogu imali su članovi i navijači Hajduka. Više od 2000 njih ispunilo je anketu u kojoj se ispitivala njihova privrženost demokraciji, razina povjerenja u rad Hajduka, Našeg Hajduka, Torcide kao i razina povjerenja u rad Hrvatskog nogometnog saveza i pojedinih medija.


– Od samog osnivanja Naš Hajduk služi se potencijalima akademske zajednice i ima jasnu viziju kako prikupljene podatke i zaključke upotrebljavati u daljnjem radu s članovima. Posebno nam je drago što su rezultati istraživanja pokazali da se hajdučka demokracija isplati i što je anketa izazvala veliko zanimanje članova i navijača. – naglasio je voditelj projekta Darko Čop.


Cijeli izvještaj istraživanja možete pročitati na sljedećoj poveznici. Projekt “(Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja” sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email