Podignuta optužnica protiv Marijana Kustića

Screenshot: TV Loki
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru je protiv Marijana Kustića, direktora natjecanja i infrastrukture u Hrvatskom nogometnom savezu te predsjednika Nogometnog saveza Ličko-senjske županije, podiglo optužnicu zbog i zazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Kustić je u lipnju prošle godine sudjelovao u prometnoj nesreći koja se dogodila na cesti kod mjesta Bobota nedaleko od Vukovara.

Policijskim očevidom je utvrđeno da je Kustić upravljao osobnim vozilom marke BMW zagrebačkih registracijskih oznaka koje se kretalo iz smjera Vere te se, došavši do raskrižja s državnom cestom, nije zaustavilo na obavezni znak zaustavljanja. U tom je trenutku iz smjera Osijeka naišao Peugeot te je došlo do sudara. Nastradao je i Punto koji je došao iz smjera Bobote.

U sudaru je ukupno pet osoba ozlijeđeno, a od toga dvije teže. Jedan od njih je bio Tomislav Madžar, savjetnik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović za zdravstvo i sport te predsjednik Zdravstvene komisije Hrvatskog nogometnog saveza, koji je bio Kustićev suvozač.

U priopćenju se navodi:

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru je, na temelju rezultata provedenog istraživanja, podiglo pred Općinskim sudom u Vukovaru optužnicu protiv 44-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu, opisanog u čl. 227. st. 1., 2. i 5. Kaznenog zakona, a kažnjivog po čl. 227. st. 5. KZ-a. (12. 3. 2019.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 8. lipnja 2018. oko 2,15 sati upravljao osobnim automobilom marke BMW 5 županijskom cestom broj 4111 (Bobota-Vera) iz smjera mjesta Vera prema raskrižju s državnom cestom broj 2 koja je na raskrižju prometnim znakom “obavezno zaustavljanje” označena kao cesta s prednošću prolaska. Tereti ga se da je lakomisleno smatrao da neće doći do štetnih posljedica pa; protivno čl. 57. st. 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama; dolaskom do navedenog raskrižja nije zaustavio osobni automobil kako bi propustio druge sudionike u prometu koji se kreću navedenom cestom s prednošću prolaska i zadržavaju smjer kretanja. Ušao je u raskrižje i na opisani način oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu marke Peugeot 308 koje se kretalo kolnikom navedene državne ceste iz smjera Osijeka u smjeru Vukovara i na raskrižju zadržavalo smjer kretanja. Došlo je do udara prednje strane osobnog automobila marke Peugeot 308 u desnu bočnu stranu osobnog automobila kojim je upravljao okrivljenik, a taj je automobil potom uslijed zanošenja udario lijevom bočnom stranom u prednji lijevi dio osobnog automobila marke Fiat Punto koji je, radi uključivanja u promet, stajao na kolniku navedene županijske ceste neposredno ispred raskrižja s državnom cestom. Putnik u osobnom automobilu kojim je upravljao okrivljenik zadobio je tešku tjelesnu ozljedu, dok je suvozač u osobnom automobilu marke Peugeot 308 zadobio osobito tešku tjelesnu ozljedu.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email