Plave kronike: „Vožnja u gepeku“ za Lovru Majera

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Lovo Majer prelazi u Dinamo – navode 24sata!  Jedan od najboljih mladih igrača u državi, s potencijalom da u budućnosti bude jedan od najboljih igrača Hrvatske – ipak je odabrao Dinamo, a ne imućnu ponudu Sampdorije ili nekog drugog kluba iz bogatog Premershipa.

S obzirom na vremenski period premišljanja, pregovaranja, nagovaranja, to oklijevanje dalo je do znanja da posao nije sasvim transparentan, a znamo da se najbolje lovi u mutnom. Kako bi donio konačnu odluku bila je dovoljna (figurativno) tek jedna „vožnja u gepeku“, naravno aludiramo na nekadašnju crnu pozadinu transfera Ivice Olića iz Zagreba u Dinamo. Zanimljivo, nedavno je također pod čudnim okolnostima i nakon napada agenta na trenera Mario Budimir dobio ispisnicu iz Rudeša i uputio se prema Maksimiru.

>> PLAVE KRONIKE: „Ja se vrlo dobro snalazim, tamo gdje ga drugi popuši…“

Mjesecima smo slušali licitaciju, a „cifre“ su se kretale od par milijuna, pa sve do nevjerojatnih iznosa za jednog igrača nepopularnih Lokosa, ali kada se sve zbroji i oduzme, od početka smo bili svjesni čija je zadnja. Naći će se mnoga opravdanja zašto se odabrala višestruko manja ponuda Dinama koja navodno iznosi dva – dva i pol milijuna eura i 50% od idućeg transfera, ali bez obzira što vam rekli, svjesni smo da je to bila ponuda „koja se ne može odbiti“ pa te formalnosti nemojte shvaćati pretjerano ozbiljno.

Kad smo kod igrača iz HNL-a Rijeka je postala omiljeni izlog za čelnike Dinama u lovu na pojačanja, iako je za vrijeme uspona projekta Damira Miškovića (btw. Opatijska inicijativa baš i nije pala na plodno tlo, financiranje privatnih klubova javnim novcem je ipak zamisao koja mora poći po zlu) vrijedilo baš suprotno. Dolaskom Gavranovića momčad ima napadača kakvog nije imala godinama, te je uz to legitimni nasljednik Soudanija na poziciji najboljeg igrača, naravno ako on napokon ostvari željeni transfer. Sada nakon posudbe na Rujevici iz PAOK-a dolazi Marin Leovac, u zadnjih nekoliko sezona vjerojatno najbolje što smo vidjeli na lijevom boku u HNL-u, iako će se pokazati koliku ulogu u njegovim sjajnim nastupima ima uigrana šablona Matjaža Keka prema kojoj su bekovi često najopasniji dio momčadi.

>> Plave kronike: Potpisali Gavranović i Hajrović, a tko će otići?

„Moj Dinamo, život si mi ti“

Futsal Dinamo oprostio se od Matije Capara i Oskara Kadrnke na Šalati, mjestu gdje je ova malonogometna priča i započela prije nekoliko godina. Možda se tada sklanjanje pred motiviranom i neprihvatljivom represijom činilo kao privremeno rješenje, ali danas je klub rezultatski ponajbolji u Hrvatskoj (uz nešto bolje nastupe mogao je biti i najbolji), a prema načinu funkcioniranja i mnogo šire. U tome je veliki obol dao i Capar, dok je vrijeme za Kadrnku tek dolazilo.

>> Miješali se divljenje i tuga – na Šalati upriličen navijački oproštaj od Kadrnke i Capara

Na Šalati se skupilo veći broj Bad Blue Boysa, ali i drugih gledatelja koji su se željeli oprostiti od nesretno poginulih igrača. Bilo je tužno, ali i časno vidjeti uz njih slike Josipa Kužea, ali i Mate Čuljka. Hvala Vam!

Igor Žuraj


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter