PLAVE KRONIKE: „Vidje Dinamo puno čuda, ali ne nađe štrika za toliko Juda”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Dva teška poraza pretrpjeli su navijači Dinama u tjednu koji je iza nas, no niti jedan ne bi trebao odlučivati o daljnjem razvoju događaja. U utorak je Futsal Dinamo, nakon pobjede u Kutiji Šibica i poraza u Makarskoj, igrao „majstoricu“ na domaćem terenu Doma sportova. Sve je bilo spremno za pobjedu i plasman u finale s favoriziranim Split Tommyjem, ali i spektakularnu atmosferu ispunjene dvorane. Međutim, pobjednika je na kraju odlučilo izvođenje „penala“ i u petoj seriji došao je kraj ovosezonskih ambicija za Dinamo. Treba i čestitati boljem, Novo Vrijeme je odigralo sjajnu utakmicu i zasluženo prošlo dalje. Nama preostaje da se okrenemo skorašnjem „Trofeju Dinamo“ i sljedećem velikom okupljanju na završnici.

>> Novo Vrijeme slavilo u trileru svih trilera!

Tek što smo se počeli oporavljati od mamurluka i bolnog poraza, jutro je donijelo spontano okupljanje pred gradskom skupštinom simbolički nazvano „5 do 12“ kada se očekivalo da će na dnevni red skupštine doći točka o zaključku koji se protivi preoblikovanju Dinama dok se ne provedu demokratski izbori. To je naravno vrlo teško za izglasati skupštinarima koji godinama čine sve, a da ne bi napravili ništa kako bi promijenili stanje u klubu. Neki za to vrijeme otvoreno i uzajamno potpomažu Zdravka Mamića, drugi pak to godinama čine prešutno, a treći su uglavnom bili nebitni, nedovoljni ili lijeni da bilo što pokrenu.

>> Plave kronike: Glas za Bandića je glas za Mamića, Hanžekovića, Horvatinčića i Todorića

Nakon višesatnog otezanja sa izglasavanjem, i nakon obilnog obroka svih tih antipatičnih nuspojava demokracije, prihvatio se i amandman kojim bi se spriječilo potencijalno korištenje stadiona Maksimir (koliko god on bio u groznom stanju) u elaboratu o preoblikovanju kluba, onom koji je u međuvremenu po „stoti put“ odbijen naprosto iz razloga što krše Zakon o udrugama. Mogli bismo ga nazvati i povjerenstvom za otkrivanje tople vode, kada se uzme u obzir način na koji čelništvo Dinama godinama ignorira provedbu demokratskih izbora.

>> Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove ponovno odbilo Dinamov elaborat

Vratimo se na naše skupštinare, koje smo mi i birali za razliku od onih u Dinamu, a oni su nedvojbeno tvrdili da će glasovati za navedeni zaključak, pa su glasovali i za spomenuti amandman, da bi malo prije glasovanja o zaključku povukli točku sa dnevnoga reda i zabili nož u leđa navijačima i udruzi „Dinamo – to smo mi“ koja je i pokrenula cijelu priču, te aktivno surađivala sa zastupnicima ne bi li istjerali na čisto tko želi promijeniti trenutnu agoniju.

Sljedeće glasovanje trebalo bi biti za dva tjedna, a to je dovoljno vremena da se razluči tko stvarno želi donijeti zaključak, a tko njime trguje za kakvu bolju fotelju od gradonačelnika ili iz nekog drugog sebičnog razloga, pa se kao slučajno ne pojavljuje kada bi se trebao pojavljivati. Sami će se oni prepoznati  i u parafraziranju A.G. Matoša iz naslova.

>> DTSM: Ovo nije pitanje oko kojeg ćete skupljati političke bodove i popuštati Milanu Bandiću

No prije nego donesu bilo kakav zaključak, za samo par dana nas očekuje nepravomoćna presuda Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i Milanu Pernaru. Simbolično, ali ne i povezano, presuda bi trebala biti baš 6.6. odnosno na „Dan D“ kada su prije 74 godine saveznici započeli operaciju koja je vodila do najveće pobjede nad zlom u ljudskoj povijesti; pitanje jest hoće li na istom tragu biti Županijski sud u Osijeku.

>> Dan D na Županijskom sudu u Osijeku

Igor Žuraj


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter