PLAVE KRONIKE: Sigurnost i povjerenje u Krešimira Antolića

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Klub i upravljačke strukture dugi niz godina bile su u sjeni Zdravka Mamića, jer činilo se (i jest) vukao sve relevantne poteze u i oko kluba. Kao što to obično biva s takvim vođenjem, dobili smo grozan kult ličnosti, još grozniju represiju i u konačnici mnogo više štete nego koristi. Nakon što je postalo jasno da je po prvoj optužnici nepravomoćno kriv, lukavo je napustio klub i državu i ostavio ih u nasljeđe svojim vjernim, podobnim i ne pretjerano sposobnim kadrovima. U dužem vremenskom periodu bez izvršnog predsjednika kluba, u medijima se nametnulo mišljenje kako je Tomislav Svetina prvi operativac kluba i ujedno osoba koja vuče poteze na „vrućoj liniji“ s Hercegovinom.

>> PLAVE KRONIKE: Kozmetičke promjene

Nedavno je u njihovom odnosu, između Mamiću vjernog Izvršnog odbora i Tomislava Svetine „nešto puklo“, a povodom toga su plasirali nekoliko neuvjerljivih teza zašto je smijenjen. Može se reći da stvarni razlozi za smjenu stanu u dva zaključka, prvi je taj da je htio nastaviti i gospodariti uhodanim biznisom prethodnika, a drugi je inzistiranje na kandidaturi za šefa Zagrebačkog nogometnog saveza, od čega vidimo nije odustao niti po smjeni.

>> PLAVE KRONIKE: Svetina otišao iz Svetinje – jedan manje

Po njegovu odlasku, GNK Dinamo su trebali voditi predsjednik kluba bez isteka roka trajanja Mirko Barišić, te od nedavno predsjednik uprave Igor Kodžoman, uglavnom povezivan s postupkom preoblikovanja kluba. No trenutno se čini da Dinamo vodi jedno kolektivno tijelo pod nazivom „Izvršni odbor“ čiji su članovi poznati po tome da su nepoznati.

>> Uprava GNK ne želi javno objasniti razloge za postupak preoblikovanja

Svi osim jednoga, a njegovo ime je Krešimir Antolić, navodno čovjek od povjerenja, a ne samo sigurnosti. Karijeru je gradio u policiji, a zatim očito pronašao bolji posao kao šef sigurnosti u Maksimirskoj 128, što nije ni prvi, a vjerojatno ni zadnji transfer policajaca u strukture Dinama. A to ne sluti na dobro. Kako i sam voli istaknuti karijeru bez ijedne mrlje, treba se zapitati o pozadini te promjene radnog mjesta jer „off the record“ se govori nešto drugačije.

Mnogo godina je trebalo proći dok se netko iz Uprave kluba nije ohrabrio izaći pred javnost i sučeliti se s predstavnikom navijača o samo nekim od problema Dinama. To smo napokon i dočekali na jednoj televiziji, a Antolić bi mogao naučiti na primjeru Mamića i Svetine, koji su svjesno ili nesvjesno lagali. S tim da je jedan pred kamerama javno i priznao neke od izrečenih laži, a drugi još nije osjetio taj priziv savjesti. Uskoro nakon toga više nisu imali svoje mjesto u Dinamu, i to ne zbog odgovornosti za izrečeno i napravljeno, već jer su laži bile posljedice prevelikog tereta. Mamić je lagao da mu sin nije menadžer kako bi pokušao izbjeći kazneni progon, a Svetina je lagao da Dinamo ne dijeli transfere s igračima kako bi obmanuo javnost, ili iz neznanja.

>> PLAVE KRONIKE: Na uzici tvoji su vojnici

Postavlja se pitanje zašto je Antolić relativizirao kupovinu jacuzzija, informatičke opreme i kamera Franji Vargi iz „afere SMS“ s karticom kluba, tvrdeći lukavo da to nije ni istina, ni laž, već medijska špekulacija. Vjerojatno jer se našao pred zidom, jer nije mogao reći da je to istina jer bi priznao moguće kazneno djelo, onoga tko je častio Vargu klupskim novcem, i svoje jer to nije prijavio. Antoliću odlazi!

Igor Žuraj


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter