PLAVE KRONIKE: Plavi vulkan i Kantrida bit će završeni u isto vrijeme – nikad!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić gotovo nikad ne nastupa u debatama, njegov intervju uživo gotovo je prava rijetkost, ali zato nešto češće istupa u pisanim medijima ili na temama oko kojih već ima pripremljene i servirane odgovore. Ukoliko ih nema, a trebao bi dati neke odgovore kao najvažnija osoba u gradu, možete očekivati neku narodnu mudrnost, poštapalicu o „delanju od pet ujutro“ i njegovom legitimitetu koji traje dugo, predugo.

>> Plave kronike: Glas za Bandića je glas za Mamića, Hanžekovića, Horvatinčića i Todorića

Tako je nedavno još jednom najavio gradnju već sada mitskog „Plavog vulkana“, stadiona koji je prije otprilike desetljeća trebao predstavljati rješenje za Dinamo, ali zbog mnogih neugodnih saznanja o ulupanim sredstvima u obnovu Maksimira kroz proteklih 20 godina (i to baš koincidentno u razdoblju kada je tandem Bandić i Mamić „žario i palio“ javnim novcem) ideja nikada nije stvarno krenula u realizaciju.

>> Plave kronike: Kakav klub, takav stadion

U međuvremenu je „Plavi vulkan“ postao pojam bujne mašte o gradnji novog stadiona gotovo isključivo javnim sredstvima, da bi nedavno uskrsnula ideja, ali kao toliko spominjani nacionalni stadion. Ako ništa drugo, riješio bi probleme reprezentacije da se kao viceprvak svijeta ne blamira na prastarim, oronulim betonskim zdanjima pred ponajboljim svjetskim nogometašima. Oni koji tek površno prate hrvatski nogomet imali su, i dalje imaju, mokre snove na pomisao nacionalnog stadiona, vjerojatno jer sjajno zvuči ideja kad se prezentira bez uključivanja i druge strane u priču.

Tko bi uopće mogao pomisliti da će nevješti Šuker i vješti Vrbanović (nedavno prvostupanjski osuđen na zatvorsku kaznu, te sa sumnjivom oslobađajućom presudom za utaju poreza skupa s Novoselom i Horvatinčićem) u suradnji sa Milanom Bandićem (koji pak ima bezbroj kaznenih prijava i nekoliko istraga i optužnica na leđima) te Vladom predvođenom HDZ-om i HNS-om, odraditi posao čestito i kako spada, kad je javni dojam da se svi navedeni snalaze u mutnom kao na domaćem terenu?

Realnije je prihvatiti „Plavi vulkan“ kao šuplju priču za naivne, na valu uspjeha reprezentacije u Rusiji, javnost traži odgovore od ranije navedenih zašto se moraju „brukati“ na nikad dovršenom stadionu. Uostalom sličnu priču je prodao navijačima Rijeke i „gazda“ Mišković koji je, uz priču o privatnom kapitalu i uzletu kluba, ponudio i novo lice Kantride kako bi privremeno i relativno lako navijače preselio na Rujevicu. Vrlo brzo postali su svjesni da od toga neće biti ništa, ili barem ne tako skoro. Kako takve senzacionalističke najave izgledaju u praksi možete pročitati u ovim tekstovima:

>> DINAMO KREĆE U PRAVI POTHVAT Predsjednik potvrdio: ‘Napravit ćemo vlastiti stadion’

>> Novi stadion na Kantridi počinje se graditi u svibnju iduće godine

Pomislio bi prosječni građanin da je samo pitanje dana kada će započeti prvi radovi te preostaje samo pričekati neko vrijeme kako bi se smjestili na komfornom novom stadionu koji će platiti „netko“. Na kraju se ispostavi da su ga po stoti put nasanjkali i da glas za Milana Bandića ili skandiranje „Miško, Miško“ možda i nije bila najbolja odluka u životu. I tako sve do iduće utakmice ili idućih izbora.

Igor Žuraj


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter