PLAVE KRONIKE: Otvorena licitacija za Šunjića nakon 17 utakmica!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Bijegom savjetnika preko državne granice neke stvari su se promijenile, neke i dalje nastojimo promijeniti kako bi klub napokon funkcionirao „punim plućima“, a neke su izgleda ostale iste. Osim nedemokratičnosti i netransparentnosti recimo, ne mijenja se niti odnos prema transferima.

>> PLAVE KRONIKE: Kozmetičke promjene

Prvom prilikom kada neki igrač skupi par iznadprosječnih nastupa, te igra u nekom kontinuitetu, odmah se počinje licitirati s njegovim transferom. Što će reći da se radi zamjena teza čak i kada se afirmativno piše, jer Dinamu nije u interesu prodavati igrače čim se pomisli da bi se moglo nešto zaraditi, već pokušati zadržati igrače što je duže moguće i to je u višestrukom interesu za klub. Na kraju krajeva, i sam transfer će biti veći za godinu ili dvije (ukoliko je riječ o mladom igraču, a uostalom starije igrače je ionako problematično prodati jer im cijena više nije na vrhuncu).

Sada su novinska pera uperena prema Ivanu Šunjiću, koji je tek napunio 22 godine i ima još dosta prostora za napredak ako će se pravilno razvijati i imati minutažu. Istina, u velikoj mjeri Šunjićeva budućnost u plavom dresu ovisi o ipak za klasu boljem i iskusnijem kapetanu Ademiju jer konkuriraju za istu poziciju, a malo je vjerojatno da bi se obojica našla na terenu istovremeno, tek iznimno.

Osim Dinama, njegova karijera je vezana za filijalu – Lokomotivu. Tamo se uostalom i nametnuo kako bi „transferom“ zaigrao za Dinamo i tako ispunio san svakog igrača kluba s Kajzerice. Po dolasku bilo je jasno kako će biti zamjena za Ademija, te se od njega nije očekivala neka zapaženija uloga. Međutim, slijedom okolnosti dobio je važnu ulogu i može se reći da je sasvim dobro držao sredinu terena pa i u europskim utakmicama. On je i vrlo važna poluga u igri jer često svojom agresijom stvara razliku kada pod presingom treba uzeti loptu bez prekršaja i predati loptu kako bi se započela brza tranzicija, što smo i ranije naveli kao jednu od najvećih snaga Dinama ove sezone.

>> PLAVE KRONIKE: Ponovno utakmica sezone i strah od javne debate

Tko je odlučio kupiti Tonga Doumbiju?

Kad već govorimo o transferima, odnosima prema transferima, zaslužnicima i novinarima koji o njima pišu, treba se i prisjetiti tko je to ispao iz svih kombinacija i sreću morao potražiti van Dinama. Riječ je o Doumbiji, kojeg se prije oko godinu dana smatralo prilično važnim igračem za momčad, iako to ničime nije opravdao. Baš u njegove kopačke uskočio je Ivan Šunjć.

>> Tongo Doumbia više nije igrač Dinama

Sva sreća pa se ukazao i suvisli trener koji je shvatio koliko je Doumbia trom, nevješt i prosječan da bi činio kostur momčadi. Takvim karakterstikama nikako se ne uklapa u momčad koja bi trebala igrati presing i imati brzu tranziciju jer je prečesto za korak prekratak, i spor i naivan u predaji lopte.

Prikupio je sasvim solidnu minutažu i broj nastupa, ali nije pokazao puno više od „ikone“ Bakaryja Sarea koji ulazi u antologijski loše kupovine. Dok se u slučaju dobrih kupovina, kakvih ove sezone nije nedostajalo, voli isticati pojedince koji su ih odabrali, kada se pojačanje škartira puno su skromniji na riječima.

Igor Žuraj


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter