PLAVE KRONIKE: Obiteljski biznis i dalje nedodirljiv, Mario Mamić je zastupnik Borne Sose

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Počela je ljetna prodaja u Maksimirskoj 128, prvi koji navodno odlazi je Borna Sosa po, kako navode SN, cijeni od osam milijuna eura u njemački Stuttgart. Sljedeći koji bi trebali napustiti klub su Ante Ćorić i Filip Benković kako bi se namaknula sredstva da bi se izbjegle kazne zbog kršenja financijskog fair playa te kako bi se preživjelo do spasonosnog preoblikovanja i privatizacije, od čega lako moguće neće biti ništa zbog kroničnih problema sa kompetentnošću, legitimitetom i transparentnosti u radu sadašnje uprave. Skandalozna je i pomisao da se Dinamo prepusti na milost i nemilost istih onih koji su ga doveli u trenutno stanje.

>> Borna Sosa na liječničkim pregledima u Njemačkoj

Najunosnija prodaja, ona Filipa Benkovića jest pod upitnikom jer se najbolji stoper Dinama češće nalazi u ambulanti nego na terenu, a onda niti licitacija nije očekivano unosna. Problem nastaje tko će od stopera ostati za narednu sezonu, u konkurenciji Leškovića, Perića i Rrahmanija ne vidimo lice u koje bi se moglo pouzdati.

O prodaji Ante Ćorića smo već i previše puta pisali, a nakon izbijanja afere „Football Leaks“ procurili su dokumenti iz kojih je vidljivo da će sva zarada pripasti DigiSportsu i Rasport Managementu. O tome naravno svi sve znaju, osim mainstream medija koji nas nastoje uvjeriti kako je to još jedna od unosnih prodaja bez da se trude naglasiti tko će tu zapravo omastiti brk. Navodno je Roma spremna ponuditi 7-8 milijuna eura, što je očito pad ambicioznih najava njegove prodaje po 15, 20 ili više milijuna eura. Prvo je bio jednom nogom u Rimu, sad sa jednom i pol, ali nikako da mu se pridruži i druga noga.

>> PLAVE KRONIKE: Ante Ćorić igra za Dinamo ili DigiSports i Rasport Management?

Ponavljanje te priče je važno u kontekstu prodaje jedinog igrača koji je sličio na iole kvalitetnog lijevog bočnog u mnogo godina. Ovako ćete još na neko vrijeme “uživati” u nastupima Lecjaksa, ili nekog pojačanja iz zemalja trećeg svijeta.

>> Plave kronike: Kad je Lecjaks prvo ime prijelaznog roka, onda znaš da nešto ne valja

Treba primijetiti da baš nitko nije razlučio zaradu od transfera Borne Sose osim samog iznosa, jedino što smo saznali od detalja jest da je posao išao zaključiti njegov zastupnik Mario Mamić koji je prema navodima talijanskih medija uključen i u pregovore koji se sa Interom vode na temu Filipa Benkovića.

„U Sosinu slučaju posao je na licu mjesta išao završiti njegov zastupnik Mario Mamić, sin Dinamova savjetnika kojemu se sudi za izvlačenje novca iz Dinama. No to je već uobičajeni Dinamov modus operandi kad je u pitanju prodaja igrača i, dakako, u skladu s politikom kuće koju na papiru vodi predsjednik Mirko Barišić.“ – Večernji list

Što znači da usprkos istragama, optužnicama i suđenju, obiteljski biznis nije doveden u pitanje, iako je i glava obitelji Mamić priznao davno utvrđeni sukob interesa. Bez obzira na igru riječi oko njegove funkcije u klubu, njegov sin će “raditi ono što on misli da je u redu” parafrazirajući jednu od rečenica na sprovodu hrvatskog pravosuđa. Šteta što Zoran Mamić tako dobro zarađuje u Emiratima pa se ne može priključiti obiteljskom biznisu kao nekad, toliko dobro ga ide da se sam mora hvaliti – kad nitko drugi to ne želi, pa ne može zamijeniti neuvjerljivog Jurčevića i uvjerljivo lošeg Vlaka.

>> Plave kronike: Mamić je deklarirani lažov; sjećate se pitanja Boruta Šipsa?

Igor Žuraj


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter