PLAVE KRONIKE: Najtužnija proslava na svijetu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Kada se u životu osjećate loše, kad vam nije do ničega, sjetite se igrača Dinama koji su morali slaviti naslov gostujući na vlastitom stadionu poljevajući se skupim šampanjcem i jeftinim emocijama, istini za volju vidjeli smo među osuđenima na smrt više iskreno radosnih lica. U najtužnijoj proslavi naslova na svijetu došla ih je podržati tek šačica “gluhih, nijemih i slijepih” promatrača, kojima je ulazak na stadion bio besplatan izuzev zapadne tribine za koju je trebalo izdvojiti tek 10 kuna. Vrijedi spomenuti i kako su brojači na Maksimiru izbrojali čak 750, 1395 pa i 2 000 gledatelja ovisno tko je brojao (mediji, Dinamo, HNS), pa je možda najbolje da pogledate još jednom fotografije pa prebrojite sami ukoliko imate viška slobodonog vremena.

Tim brojem smo došli zaključno do 68 378 gledatelja koji su ove godine pohodili Maksimir u utakmicama HNL-a, što daje neloš prosjek od gotovo 3 800 gledatelja po utakmici. Treba li taj prosjek relativizirati? Treba. Svjesni smo kako se rijetko kada moglo vidjeti toliko naroda na dotrajalim tribinama, a prosjek znatno uvećava prva utakmica prvenstva kada su Maksimir ispunili navijači željni promjena, motivirani “kuglom oko noge” tada još izvršnog predsjednika. Posjeta na toj utakmici čini trećinu ukupne posjete ove sezone u svim preostalim utakmicama!

Mala digresija, Premiership je van svih očekivanja osvojio skromni Leicester City iz grada koji broji “nategnutih” pola milijuna stanovnika, a naslov se slavio pred 250 000 ljudi na ulicama što bi značilo da je svaki drugi stanovnik toga grada izašao na ulicu pozdraviti momčad Claudija Ranijera. Andrej Kramarić bio je dio proslave, bilo bi interesantno znati kako je on to doživio nakon nebrojenih ispraznih zagrebačkih titula.

Titule koje to nisu, uzele su maha odavno i rastjerale obične kibice s istoka i zapada, dok su vremenske neprilike rastjerale i one kojima dolazak na proslavu ovisi o pogledu kroz prozor na kišno nebo. Toga su odavno svijesni i u klubu budući da bez nekih jednokratnih marketinških trikova broj gledatelja svake godine pada, ali eto loša karma poslala je kišu. Isto tako floskula o razmaženim zagrebačkim gledateljima već odavno ne stoji, gledatelji trenutno žele gledati promjene, a ne razmažene bankomate.

Što su zgriješili Musa i Šovšić?

Ili bolje pitati, čime su se zamjerili izborniku Zdrav.. pardon Anti Čačiću koji nije pronašao mjesto za njih dvojicu na širem popisu od 27 reprezentativaca, koji će nakon križanja četiri imena sa popisa otputovati za Francusku.

Naime, državni izbornik, koji živi blizu državnog stadiona pozvao je čak šestoricu igrača Dinama (Livaković koji je na posudbi u Zagrebu te Schidenfeld, Antolić, Rog, Pjaca, Ćorić) te po jednog igrača iz Hajduka (Kalinić) i Rijeke (Vargić) čime je HNL dosegao broj od osam reprezentativaca Hrvatske.

Da budemo točni i pomalo zlobni, Ante Čačić pozvao je gotovo sve igrače Dinama koji imaju pravo nastupa za reprezentaciju, te su izuzev dvojice spomenutih, reprezentaciju propustili tek još Benković i Pavičić, i da .. Brekalo koji već pakira kofere za Njemačku pa poziv u A-reprezentaciju niti nije prijeko potreban.

Igor Žuraj


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter