PLAVE KRONIKE: Lutke od krvi bez trunke ideje

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Benfica se ipak pokazala kao prevelika prepreka, pa u Maksimiru nećemo gledati nastavak natjecanja Europske lige, tek pred malim ekranima. Pobjeda od 1:0 se činila i bila je odličan rezultat uoči druge utakmice, no u izostanku nezamjenjivih Šunjića i Ademija, pa i Hajrovića, nije bilo dovoljno. Bez obzira na to, Dinamo je ušao u posljednjih 20 minuta utakmice s prolazom u rukama, da bi utakmicu u produžetak poslao vrhunski potez Jonasa.

>> PLAVE KRONIKE: gol u gostima

Kao što smo i najavljivali, da će za prolaz dalje biti vrlo vjerojatno potreban gol u gostima, a tu šansu je izgleda zapucao Gojak, koji je uz to odigrao možda i najgore dvije utakmice u dresu Dinama.

Može se reći kako nije preostalo još mnogo uzbuđenja pred navijačima za ovu sezonu, prvenstvo je odavno riješeno, tek će nešto zanimljivija biti završnica hrvatskog kupa. Dok smo se bavili Benficom, u klubu su održali još jednu skupštinu s prefiksom „izvanredna izborna“ iako imamo dojam da nitko ne misli da se tamo nešto uistinu bira, već se odluke donose „iza kulisa“.

Novi i stari predsjednik kluba je Mirko Barišić, a članovi Uprave su Amra Peternel, Krešimir Antolić i Vlatka Peras kao predsjednica Uprave, sve njih je izabrala skupština, a nadzire Nadzorni odbor, iako bi bila lakrdija pouzdati se u skupštinare poput Slavka Goluže koji očito ne zna niti čemu skupština služi, Stojana Mamića koji je prije koju godinu govorio da nema veze s Dinamom, ili u Nadzorni odbor koji nije primijetio izvlačenje barem 300 milijuna kuna iz kluba. U isto vrijeme, predsjednik kluba Mirko Barišić na sva zvona hvali glavnog odgovornog i nepravomoćno osuđenog bjegunca od hrvatskog pravosuđa.

Još uvijek čekamo da nova predsjednica spoji nekoliko rečenica kako bi obrazložila svoj izbor, te ono što je još bitnije, da prezentira u kojem smjeru želi voditi klub, što se smatra nekim normalnim protokolom. Bilo bi i pristojno objasniti u kojem paralelnom svijetu živimo ili mi ili ona, pa je normalno uzimati milijunske pozajmice od kluba, pa ih u komičnim okolnostima vratiti. Budimo realni, jedini razlog zašto je postala predsjednica je smjena Igora Kodžomana uz krokodilske suze pojedinaca, koji više vole one koji ne poštuju zakon. Ponovno nismo čuli nikakvu konkretnu ideju što je cilj postići u budućnosti, kako će se konkretno riješiti problem sa stadionom, osim uobičajenih floskula koje se ponavljaju iz godine u godinu, po uzoru na vladajuće političke opcije. Pravi intelektualni kapacitet mogao se pronaći negdje drugdje, točnije u Novinarskom domu gdje se ipak moglo čuti nešto inteligentno o klubu i njegovoj budućnosti.

U godini u kojoj smo ispratili Zdravka Mamića u Bosnu i Hercegovinu, Dinamo je ostvario najbolji financijski rezultat, s tim da je u četiri od pet posljednjih godina bilježio ogromne financijske gubitke. No financijski prosperitet i bijeg Zdravka Mamića uistinu jest obrnuto proporcionalni, odnosno što je dalje od kluba, u klubu ima više novaca.

Mamić bi inače nakon prvog poraza Bjelice preuzeo ulogu trenera i testirao savitljivost njegove kičme, a time bi nepovratno uništio priliku za sportski rezultat. Doduše, i dalje pokušava derogirati sportsku politiku sa željom za brzom zaradom. Uz njegovo prisustvo teško je zamisliva pozitivna atmosfera i puna sjeverna tribina. Trenutno je atmosfera donekle bolja, momčad je ostvarila odličan sportski rezultat, a na kraju krajeva to je povisilo vrijednost igrača, Mamić je sanjao 15 milijuna eura za Olma, a on danas vrijedi dvostruko više.

Igor Žuraj


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter