PLAVE KRONIKE: Hoće li Ademi barem do ljeta ostati u Dinamu?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Tijekom zimskog prijelaznog roka, dok se na travnjacima HNL-a ne odvijaju nogometne utakmice već igrači hvataju formu po inozemnim destinacijama, novinski stupci pune se navodima o mogućim transferima i prepucavanjem “ko je kome oteo igrača”, ili nije, zavisi koga pitate. Ako pitate novinare zadužene za ispisivanje prioritetno afirmativnih vijesti poput kakvog režimskog glasila, o Dinamu samo u superlativu i njemu se ne može dogoditi da mu netko otme igrača pa premda to značilo napad na nacionalnu televiziju druge države.

U međuvremenu se nastavila transfer saga o odlasku kapetana Arijana Ademija, ponovno se spominje nekoliko milijuna eura odštete, a zainteresiranih očekivano ne nedostaje. Ipak je riječ o igraču koji je barem za klasu iznad prosjeka kluba i koji bi se već davno nalazio u nekoj od „liga petice“ da mu karijeru nije preusmjerila i oskvrnavila doping afera i udaljila ga od nogometa na dvije godine. Čak je imao problema i s pukim treniranjem među kvartovskim niželigašima.

Ademi je već u veteranskim godinama kada su u pitanju odlasci igrača koji su se afirmirali u Dinamu, u pravilu je malo tko doživio 20 i koju godinu u plavom dresu, već su prodavani na prvu pravu ponudu kako bi pojedinci čim prije uzeli „svoj dio“ i nerijetko ugradili sebe u transfer. Uskoro će napuniti 28 godina i ulazi u granične godine kada je u pitanju unosni transfer.

Na veliku scenu u Dinamu stupio je jedva punoljetan pod vodstvom Vahida Halilhodžića 2010. godine i pobjedom nad Villarrealom, sjećamo se golova Rukavine i Cufrea, ali i sjajnog mladog tandema u sredini Ademija i Badelja, dok je s druge strane bio veliki Marcos Senna. Bilo bi lijepo da i na odlasku (ako do njega dođe) upiše jednu takvu veliku i povijesnu pobjedu, no niti njih nije nedostajalo ove sezone.

Dakle treba biti jasan, nitko nije protiv prodaje igrača, niti bi se trebalo braniti igračima da naprave slavnu karijeru, samo se treba protiviti da igrači odlaze prerano zbog pohlepe. I to ne svoje pohlepe, nego tuđe.

Za njega su zainteresirani klubovi uglavnom iz Serie A, no bilo bi krajnje glupo prodati ključnog igrača pred skore utakmice s Viktorijom Plzen i to zbog par milijuna eura, a toliko se u najmanju ruku može zaraditi i na ljeto 2019. godine, a teško da će se netko protiviti da konačno napravi inozemnu karijeru jer su vremena kada kvalitetan igrač provede cijelu karijeru u istom klubu prošla uz tek pokoju iznimku, iako bi naravno bilo poželjno i da ostane.

Šunjić je njegova prava zamjena, a i njega bi vrlo rado prodali, kada bi netko ponudio traženi iznos na neformalnoj licitaciji. Jedva da je uskočio u kopačke Dinama već su krenula premišljanja koliko tražiti, pa čak i da bi mogao otići prije igrača kojeg bi zapravo trebao zamijeniti na poziciji zadnjeg veznog.

Igor Žuraj


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email