PLAVE KRONIKE: Donator i organizator proslave postao John Doe

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Predsjednica Republike ne zna što joj je Zdravko Mamić. Nije prijatelj, nije poznanik. Ne bismo se začudili da se po isteku prvog mandata u čudu zapita tko je taj lik uopće i zašto je stalno ispituju o nekome s prvog kata Remetinca. Onda će se vjerojatno na kratko prisjetiti divnih uspomena kad su se u eminentnom društvu (spominje se navijačima ne baš omiljeni predsjednik HHO-a, brojač baklji i stihoklepac Ivan Zvonimir Čičak) nekada družili, večeravali, a navodno i burno feštali oko ili baš za njen rođendan.

Sada se, naime, godinama nisu ni čuli ni vidjeli niti, izgleda, imaju ikakav kontakt. U međuvremenu je očito promijenila priču i odustala od lova na izmišljene „orjunaše“ i populistički prozborila da se nogomet igra zbog navijača.

>> PLAVE KRONIKE: Predsjednice, jesu li Modrić, Kovačić i Ćorić orjunaši?

Postavlja se pitanje zašto predsjednica silno pokušava zataškati da je za nju taj nepravomoćno osuđeni lopov ikad postojao. Za svu tu zbunjenost i nekonzistentnost možda treba okriviti neku dublju povezanost? Jesu li zato Dragan Lozančić i Dalija Orešković platili „glavom“, odnosno svojom funkcijom, kako bi se prikrili tragovi? Možda jednog dana i saznamo.

Poništite skupštinu i osudite pljačku kluba!

Uskoro bismo mogli saznati u kolikoj su mjeri klupski skupštinari, nakon nepravomoćne presude da se klubom i igračima poslužio za bogaćenje sebe i svoje obitelji, ostali lojalni Zdravku Mamiću. Za navedeno bi trebao robijati dugih šest godina i šest mjeseci, odnosno nešto kraće uz dobro vladanje u ćeliji.

Naime, čelnike bi moglo zabrinuti što je udruga „Dinamo – to smo mi“ zatražila poništenje odluke skupštine da Dinamo nije oštećen u sudskom procesu teškom 116 milijuna kuna, neovisno o tome što je sud odlučio. Time su se skupštinari, generalno ne pretjerano renomirani članovi društva (a ovakvim suludim odlukama pokazuju i zašto), pozicionirali iznad sudske vlasti Republike Hrvatske. Pretenciozno bi bilo reći da su izvršili državni udar, ali oni su „država u državi“, kako se često govori. Isti izgleda priznaju samo svoje paušalne tvrdnje, kao što je jedan od osuđenih Damir Vrbanović nekada tvrdio da se Zakon o sportu ne odnosi na Hrvatski nogometni savez.

>> PLAVE KRONIKE: Susjed, ovdje piše da ste sudjelovali u pljački NK Dinama

Zanimljivo je što se tom odlukom de facto odriču prava na povrat novca Dinamu kao oštećenom subjektu, a opet to nikoga ne čudi. Kada bi Zdravko Mamić zatražio i puno više od jednog „dizanja ruke“ oni bi to ispunili jer njemu kao osobe – u pravilu mnogo toga duguju. Stoga, nije na njima da se brinu o lovi. Oni će dobiti što im pripada.

>> Udruga “Dinamo to smo mi” traži poništenje nezakonite odluke skupštine GNK Dinamo po kojoj klub nije oštećen

Također će biti interesantno vidjeti kako će glasovati još jedni skupštinari, oni gradski, o zaključku koji se protivi preoblikovanju Dinama, iako je povjerenstvo za profesionalne sportske klubove bilo prilično jasno. Zaključak kao takav (uz neke manje razlike) je stavljen na dnevni red i od strane vladajućih – istih onih koji su u nedostatku hrabrosti, broja ruku ili političkom trgovinom povukli zaključak s dnevnog reda ne tako davno, ali i oporbe. Naravno da „Juda“ ne nedostaje na obje strane. Pogotovo jer mnogi od njih imaju „prste u pekmezu“ pa bi rado ostali doma i prespavali dan glasovanja.

>> PLAVE KRONIKE: „Vidje Dinamo puno čuda, ali ne nađe štrika za toliko Juda”

Igor Žuraj


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter