PLAVE KRONIKE: Dinamu proljeće u Europi, Mamiću proljeće u zatvoru?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ovo nije jedan od clickbait naslova. Dinamo će uistinu na proljeće igrati u knockout fazi natjecanja Europske lige nakon još jedne pobjede protiv Spartak Trnave. Doduše od utakmice nisu previše vidjeli niti gledatelji na stadionu, niti oni pred malim ekranima radi maglovitog vremena, već je povremeno sve sličilo na radijski prijenos. No ostaje dojam da bi Spartak prošao znatno lošije da magla nije „ubila“ atmosferu, pa su mnogi otišli sa stadiona za vrijeme utakmice.

S 12 bodova iz četiri utakmice Dinamo je definitivno potvrdio svoj plasman, te će preostale dvije utakmice s Anderlechtom i Fenerbacheom igrati za (manje) bitne vrijednosti poput europskog koeficijenta, još koji milijun u opustošenoj blagajni, međunarodni renome koji je toliko narušen posljednjih godina i možda i najvažnije od nabrojanog – zadržati prvo mjesto u skupini što bi trebalo nositi povoljniji ždrijeb.

>> Dinamo kroz maglu do “europskog proljeća” (VIDEO)

Gotovo istovremeno, bjegunac od hrvatskog pravosuđa do proljeća bi (a možda i ranije) mogao početi razmišljati o novom utočištu, lako moguće da Hercegovina više neće biti „mišja rupa“ u koju se može sakriti pred hrvatskim pravosuđem. Svoj mir i vjerojatno izmišljenu spiritualnost morati će tražiti u nekoj dalekoj zemlji, ili će mu istražni zatvor biti novo životno okruženje, a nije baš da mu je nepoznato.

>> Plave kronike: Mamić je u strahu od suđenja, a ne ubojstva

Naime, Vrhovni sud odlučio je da ranija odluka o istražnom zatvoru nije provedena, pa zbog toga nema razloga da se ne odredi istražni zatvor prema drugoj optužnici u kojoj je riječ o organiziranom kriminalu i to nakon 2012. godine, pa stoga je važeći ugovor o izručenju.

„Nećeš razbojniče“

Ne treba zaboraviti niti još jednog anti-junaka našeg vremena koji je karijeru gradio u Dinamu, od kuda je nedavno, neslavno i nevješto „torpediran“ baš u trenutku kada je pomislio da je nedodirljiv. Zanimljivo da niti sada, vidno povrijeđen i posramljen ne želi reći ništa protiv ljudi koji su ga izbacili, a vrijedi i vice – versa. Očito vlada zakon šutnje, podsjetilo je to na nedavnu aferu SMS u kojoj nekadašnji prijatelji i braća Karamarko i Brkić ne žele reći ništa jedan protiv drugoga, ma koliko im bilo na vrhu jezika. Vrlo je izgledno da potkopavanje nekadašnjeg kolege ne bi dobro prošlo niti po njih, jer bi ih isti povukao za sobom, ili bi „pod rotirkama“ bili deportirani kao novi cimeri Ivici Todoriću.

>> Plave kronike: Svetina otišao iz Svetinje – jedan manje

Možda već na skupštini Zagrebačkog nogometnog saveza, početkom prosinca, saznamo nešto više o odnosu Svetine i Izvršnog odbora Dinama, ali sigurno ćemo saznati omjer snaga između dva podjednako loša izbora. Ako „Omerta“ podsjeća na aferu SMS, onda izbor između Pere Karatovića kao navodno „Mamićevog čovjeka“ i Tomislava Svetine, nije ništa bolji od izbora između Markovića i Štimca prije gotova deset godina.

Igor Žuraj


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter