PLAVE KRONIKE: Ante Ćorić igra za Dinamo ili DigiSports i Rasport Management?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Kako se bliži kraj zimskog prijelaznog roka, ponovno su se aktualizirali potencijalni transferi igrača koje Dinamo drži u izlogu. Kao što već znamo, riječ je o Benkoviću, Ćoriću, a nedavno je u fokusu i Nikola Moro.

O reklamiranju Benkovića već smo dovoljno rekli, za očekivati je kako bi se mogao naći na popisu za Svjetsko prvenstvo ukoliko prije istog neće biti prodan. Nikola Moro bio je ponajbolji pojedinac Dinama ove jeseni i s razlogom ga se hvali, a kada se našeg igrača hvali znamo da jednom nogom već prelazi državnu granicu.

Ono što i dalje nije ni potvrđeno ni demantirano ni od strane kluba ni obitelji ni menadžera ni nekog drugog stakeholdera u poslu jest kome pripadaju prava na odštetu od transfera Ante Ćorića.

Kao što smo prvi javno progovorili o potvrđenom sukobu interesa nakon što su istrage, optužnice i Football Leaks dali dokaze o ulogama Marija Mamića u transferu, također smo prvi nedvosmisleno istaknuli priznanje da su Modrić i Mamić prisvojili pola transfera u Tottenham nakon što je to potvrđeno, a prvi smo (a vjerojatno i jedini) objavili i potvrđene laži trojice klupskih čelnika.

>> Plave kronike: Sukob interesa

>> Plave kronike: Priznanje, pola transfera pripalo je Modriću i Mamiću

>> Plave kronike: Mamić je deklarirani lažov; sjećate se pitanja Boruta Šipsa?

Roma je navodno zainteresirana za Ćorića, ali prema onome što se može doznati iz “Sportskih novosti” ponuda nije stigla do kluba. Treba postaviti pitanje je li klub uopće taj koji odlučuje u vezi toga transfera, jer prema informacijama iz „Football Leaksa“ odštetu od transfera trebale bi „bratski“ podijeliti tvrtke DigiSport i Rasport Management (navodno) obitelji Mamić. Tu su, naravno, i komercijalna prava u čemu interes ima Doyen Sports, što bi značilo da Ćorić tek formalno odlazi iz Dinama, a ustvari odlazi iz DigiSportsa i Rasport Managementa(?).

Fake news na hrvatski način

Kad smo već spomenuli “Sportske novosti”, u tekstu Davorina Olivarija od 21.01.2018. se ni jednom riječju ne spominje eventualna podjela od transfera, tek kako bi Dinamo želio adekvatno zaraditi na Anti Ćoriću. Uz malu asistenciju tražilice, na webu se može pronaći tekst iz “Sportskih novosti” od 21.11.2015. u kojem Željko Petrušić temeljito opisuje radnje oko “plave desetke” u pozadini. Tko od njih dvojice objavljuje fake news?

>> USKOK razotkrio pozadinu odlaska: Sav novac od Ćorića ide Mamićevu sinu?

>> TU VIŠE NEMA LJUBAVI NITI POVRATKA NA STARO Obitelj Ante Ćorića već razgovarala s Romom, ali Dinamo nije bio uključen

Zašto se šuti? Upozorili bismo da se isto tako šutilo, ili bolje reći zataškavalo, oko sukoba interesa obitelji Mamić, gdje bi na svaki tekst s negativnim ishodom po Dinamo došlo nekoliko afirmativnih tekstova promovirajući Mamića kao velikog menadžera.

Tisuću puta ponovljena laž postaje istina

Recimo – prodaje se Kovačića ili Halilovića za 15 milijuna eura. Objavi se tekst o rasprodaji mladića koji tek trebaju postati igrači, a onda se danima opravdava potez putem pogrešno postavljenih teza (“moramo prodavati da bismo preživjeli”, a onda se javi neka legenda iz naftalina pričajući kako je bilo u njegovo vrijeme) i poluinformacija (npr. Dinamo je u konačnici na Kovačiću i Haliloviću zaradio svega oko 7-8 milijuna eura dok se pisalo o 30 milijuna eura?).

Ista taktika primijenila se i na slučaj Luke Modrića koji je upao u probleme zbog istrage oko lažnog svjedočenja i utaje poreza. Od trenutka kada je moral okrenuo palac dolje Luki Modriću jer je promijenio iskaz i stavio interes obitelji Mamić ispred interesa Nogometnog kluba Dinamo i Republike Hrvatske, “Sportske novosti” mjesecima su „držale štangu“ Modriću sa spinovima njegovih privatnih pravosudnih problema s tezama da je riječ o vjerojatno najboljem igraču u povijesti, npr: “Trebamo biti ponosni na Luku”, “Luki treba vjerovati”, “Luka je dobar dečko”, “na Luku su ljubomorni”, “Luka je nevin” itd….

Treba li uopće spomenuti da je netom prije toga Mamić prozvao mnoge da stanu u obranu Luke Modrića? Priča se ponavlja, samo je sada glavni akter Ante Ćorić.

Igor Žuraj


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter