Petar Krpan birao mlade reprezentativce

Petar Krpan
Foto: Akademija Krpan - Babić
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza Petar Krpan zaslužan je za izbor mladih reprezentativaca koji će konkurirati za prijateljsku utakmicu s Mađarskom i kvalifikacijsku utakmicu sa San Marinom koje su na rasporedu 11. i 14. listopada. Popis koji je ovom prilikom pripremio biti će javno objavljen u roku od tjedan dana, a na ovaj način se zadovoljio rok u kojem popis mora biti poslan klubovima – obavijestio nas je glasnogovornik saveza Tomislav Pacak.

Iako HNS još uvijek nije izabrao nasljednika Nenada Gračana koji je 10. rujna podnio ostavku nakon poraza od Škotske na Šubićevcu kojim su mladi Vatreni otvorili kvalifikacije za plasman na EURO kojeg će 2021. godine domaćin biti Slovenija i Mađarska pojedini klubovi su na svojim službenim stranicama informirali o pozivima koje su dobili njihovi igrači.

Tako je Slaven Belupo objavio da je poziv dobio Matko Zirdum dok se Varaždin pohvalio da su u mladu reprezentaciju odabrani Ivan Nevistić i Neven Đurasek, a na Krpanovom popisu se našao i trenutno vodeći strijelac Prve lige Telekom Slovenije i nogometaš Celja Dario Vizinger koji nije bio u konkurenciji za susret sa Škotskom.

Krpan poziciju glavnog instruktora Saveza na kojoj je zadužen za sve mlade reprezentativne uzraste obavlja od prosinca 2018. godine. Izabran je umjesto Sretena Ćuka, a prethodno je od lipnja 2017. godine bio izbornik U17 reprezentacije te je uz današnjeg trenera Čelika Marka Babića osnivač škole nogometa Krpan-Babić odnosno Hypo Limača, koji djeluje u Osijeku. Prethodno je bio i HNS-ov instruktor za središte Osijek.

Kao konkurenti za novog izbornika mlade reprezentacije u javnosti figuriraju Igor Bišćan, Goran Sablić, Ognjen Vukojević, Sergej Jakirović…

Ljestvica:
Rezultati by SofaScore


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter