Palermo izbačen u treću ligu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Palermo je odlukom talijanskog nogometnog saveza zbog financijskih nepravilnosti izbačen u treću ligu, Serie C. Na navedenu odluku klub ima pravo žalbe.

Kako su nakon netom završene glavne runde prvenstva završili na trećem mjestu Serie B, plasirali su se u playoff u kojem se šest momčadi bori za posljednje mjesto koje vodi u Serie A. Međutim, sad će ih u toj borbi zamijeniti Perugia, a Venezia će ostati u ligi dok će Salernitana i Foggia igrati majstoricu za ostanak u Serie B.

Talijanski savez je postupak protiv Palerma vodio zbog grijeha dugogodišnjeg predsjednika Maurizija Zamparinija koji je bio poznat po učestalim smjenama trenera.

Zamparinija se tereti za pranje novca na način da je prodao brand Palerma novoosnovanom poduzeću za značajnu sumu novca da bi potom isti unajmio za minimalni iznos. Navedeni poslovi su povezani s nekoliko propalih pokušaja pronalaska novog većinskog vlasnika tijekom proteklih nekoliko mjeseci.

Kako Palermo ima mogućnost žalbe na odluku, pred Serie B je još jedno neizvjesno ljeto. Podsjetimo da je i aktualna sezona nakon sudske zabrane počela tek u rujnu s 19 klubova u natjecanju.

Palermo je pak prošlog tjedna predstavio nove vlasnike, grupu Arkus Network koju predstavlja Salvatore Tuttolomondo, a koja je obećala pokriti dugove u kojima se klub nalazi.

U Palermu trenutačno igraju bivši nogometaši zaprešićkog Intera Ilija Nestorovski i Aleksandar Trajkovski te nekadašnji igrač Slaven Belupa i Rijeke Mato Jajalo, dok je na posudbi u Hajduku vratar Josip Posavec.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter