Osijek pozvao navijače da im dizajniraju novi dres

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Iako smo zadnjih godina vidjeli nekoliko obećavajućih, ali na kraju ipak kratkotrajnih marketinških planova, NK Osijek je konačno toj problematici pristupio ozbiljnije i modernije. Kako je tehnički direktor Ivo Smoje nedavno rekao na jednoj regionalnoj televiziji, u Klubu su okupili tim koji “radi od jutra do mraka” i u zadnjih nešto više od 2 mjeseca napravili su uistinu dobar posao.

Sve je počelo s obnovljenom službenom webmdash;stranicom koja je doživjela potpuni redizajn, ali ono što je najbitnije, postala je ažurna i sadržajno zanimljivija nego prije. Potpisi novih igrača, najave i rezultati prijateljskih i službenih utakmica i slično, sve ono što smo prije mogli doznati iz lokalnih novina ili čak navijačkih foruma, sada se objavljuje na službenoj stranici što je veliki napredak. Također, službena Facebook stranica kluba svakodnevno se popunjava kako službenim vijestima s webmdash;stranice tako i nekim “opuštenijim” zanimljivostima. Puno se intenzivnije prate i rad i rezultati mlađih kategorija iz Škole nogometa.

Vrhunac te nove marketinške strategije došao je početkom ovog tjedna kad je objavljeno da je klub odlučio upravo navijačima dati mogućnost dizajniranja dresova za naredne dvije sezone. Originalni, “custom made” dres bio je jedan od uvjeta na natječaju koji je raspisan za novog dobavljača baš kako bi se navijačima dala ova prilika. Jedino što je zadano su naravno boje, bijela i plava, a sve ostalo ostaje na maštu onoga tko se odluči dizajnirati dres. Prijedlozi se mogu slati do 1. ožujka, a nakon toga će se provesti glasanje u 2 kruga. 50% glasova imat će navijači, a drugih 50% uprava kluba, stručni stožer i prvotimci. Za onoga čiji dizajn bude izabran predviđena je vrijedna nagrada: godišnja ulaznica, dres i monografija kluba. Prvi je ovo primjer ovakve suradnje kluba i navijača u Hrvatskoj, a rijetko je čak i na europskoj razini. Od poznatih europskih klubova, ovakve inicijative imali su, primjerice, Wolfsburg (stiglo 7.000 prijedloga) i Marseille (čak 60.000 prijedloga).

Motiv iza ovakve odluke, ne samo NK Osijeka, nego i svih klubova koji se na to odluče, je približiti klub navijačima. Pokazati da navijači nisu samo potrošači, nego sastavni i najbitniji dio kluba i kao takvi moraju sudjelovati u njegovom radu. Kada bi se takav odnos proširio na ostale razine djelovanja kluba, ne samo u Osijeku nego i u ostalim hrvatskim klubovima, bio bi to sigurno početak ozdravljenja našeg nogometa.

P.M.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email