Ortaci i sinovi

Foto: GNK Dinamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ovogodišnje sjajne europske nastupe Dinama popratila je i jedna zanimljivost u rosteru ekipe. Naime, za nastupe u skupini Lige prvaka bio je prijavljen široj javnosti nepoznat igrač pod imenom Robert Mišković.

U Dinamo je ove sezone stigao na posudbu iz Osijeka, a seniorski nogomet ga pamti i u sezoni 2018./19. gdje je bratski podijelio po dvanaest utakmica (243 minute) za zaprešićki Inter i trinaest utakmica (693 minute) za Rudeš. Sezonu prije toga nastupio je dvadeset i šest minuta za seniore NK Osijeka.

Nakon ne baš vrhunskih početaka u seniorskoj karijeri, mladi Robert doveden je na opće iznenađenje u Dinamo s opcijom otkupa ugovora nakon jednogodišnje posudbe. Jesensku polusezonu u drugoj momčadi Dinama obilježio je s tek osam nastupa (361 minuta) na drugoligaškim travnjacima gdje je zabio dva pogotka.

MIDEO Present – Robert Mišković 2019 from Mideo PromoVideo on Vimeo.


Koncem prošle godine Sportske novosti objavile su kako Robert Mišković više neće biti igrač Dinama jer nije očarao maksimirsku struku, međutim dogodio se obrat! Prvog dana zimskih priprema prve momčadi ukazao se Robert Mišković na kojeg trener Plavih očito računa makar prvoligaške travnjake ove sezone nije vidio.

S obzirom na sjajan „nos” za igrača, pretpostavljamo kako Nenad Bjelica zna zašto vodi mladog Roberta na pripreme makar mu je nogometni CV tanak za skoro sve domaće prvoligaše, a kamoli za prvu momčad prvaka koja je imala jednu od najboljih polusezona u svojoj povijesti.

Ne bismo željeli kompromitirati ugled Nenada Bjelice kako se radi možda o prijateljskoj usluzi samo zato što je Robertov otac bivši nogometaš Saša Mišković, s kojim je Bjelica dijelio dres NK Osijeka na početku svoje profesionalne karijere.

Isto tako, sigurno u Dinamu ne bi tako nešto dozvolili jer nemaju praksu roditeljskih usluga osim u slučajevima ako se radi o Filipu Jovičeviću koji igra za drugu momčad Dinama, a trenira ga tata Igor. Današnji glavni skaut, a do nedavno sportski direktor Marijan Vlak dugo vremena je svog sina Domagoja držao na stipendijskom ugovoru u Dinamu, makar je pod zadnje Domagoj više služio za rotaciju u trećeligašu Trnju.

Dobro, nisu samo sinovi u igri, tu ima i nećaka pa imamo stipendijski ugovor s Zdravkovim i Zoranovim nećakom Stjepanom koji se trenutačno nalazi u trećeligaškoj Mladosti iz Ždralova gdje je kao napadač zabio nevjerojatna dva pogotka.

Da krv ne mora biti voda, možemo se prisjetiti i Marija Vasilja koji je sin vlasnika donedavno smještajnog kapaciteta najpoznatijeg hrvatskog bjegunca, a trenutačno je na posudbi u momčadi zaprešićkog Intera gdje je u polusezoni skupio respektabilnih jedanaest minuta te nije pozvan na pripreme za proljetni dio sezone.

Nadamo se kako Robert nema veze s gore navedenim primjerima.

Mihael Polovanec


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter