Općinsko državno odvjetništvo ispitalo Petra Bočkaja

Izvor: Facebook
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zbog osnovane sumnje da je u ožujku ove godine počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i kazneno djelo nepružanja pomoći Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku danas je ispitalo nogometaša Osijeka Petra Bočkaja.

>> Petar Bočkaj nakon prometne nesreće potjeran iz NK Osijek

Bočkaj je u ožujku ove godine pod utjecajem alkohola automobilom demolirao benzinsku postaju te je tom prilikom ozlijedio prodavačicu. Nakon izgreda bio je suspendiran od strane Bijelo-plavih da bi nakon mjesec i pol dana i dolaska novog trenera Dina Skendera rehabilitiran.

>> Osijek rehabilitirao Bočkaja

Za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom je zapriječena kazna od šest mjeseci do pet godina dok je za kazneno djelo nepružanja pomoći propisana kazna do tri godine zatvora.

Priopćenje općinskog državnog odvjetništva prenosimo u cijelosti:

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku je, na temelju provedenih državnoodvjetničkih izvida, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenog hrvatskog državljanina (1996.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavak 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela nepružanja pomoći iz članka 123. stavak 2. KZ-a. (13. 6. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 1. ožujka 2019. oko 23,53 sati u Osijeku, upravljajući pod utjecajem alkohola (najmanje 1,86 g/kg alkohola u krvi) osobnim automobilom marke Mercedes E klase, došao do benzinske pumpe INA te zaustavio automobil ispred ulaza u trgovinu benzinske pumpe kako bi njegov suvozač otišao u trgovinu, pa za vrijeme dok ga je čekao u automobilu, zbog alkoholom umanjenih psihofizičkih sposobnosti, nije automobil ugasio niti mjenjač stavio u neutralan položaj, već se tijelom okrenuo unazad razgovarajući sa suputnicama na stražnjem sjedalu vozila, nakon čega je bez razloga pritisnuo papučicu gasa uslijed čega je automobil naglo krenuo naprijed i prošao blizu ženske osobe koja je stajala na ulaznim vratima trgovine. Automobil je zatim u brzini ušao u prodajni prostor trgovine benzinske pumpe te prošao neposredno pored djelatnice trgovine, a potom prednjom stranom automobila nagurao police s robom i prodajni pult na drugu djelatnicu pritisnuvši je uza zid trgovine pri čemu je ona zadobila tjelesne ozljede (distorzija nožnog zgloba). Osnovano se sumnja da je osumnjičenik nakon toga, iako je vidio da je djelatnica trgovine priklještena uz zid i da se ne može pomaknuti, izvezao automobil iz prodajnog prostora benzinske pumpe te se udaljio s mjesta nesreće bez da joj pomogao, iako je to mogao bez veće opasnosti za sebe. 

Državno odvjetništvo će nakon provedenog istraživanja donijeti meritornu državnoodvjetničku odluku sukladno članku 213. Zakona o kaznenom postupku.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter