Olimpiji Velikonja, Mariboru 2.5 milijuna eura

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

I slovenski klubovi počeli su s pripremama za novu sezonu. Ljubljanska Olimpija dovela je napadača Etiena Velikonju, a Maribor se danas malo ozbiljnije pokrenuo.

Iako se činilo da će Etien Velikonja nakon odlične sezone u belgijskom Lierseu nastaviti svoj nogometni put u inozemstvu, 27-godišnji napadač dogovorio se za suradnju s Olimpijom, koja je prošlu sezona završila na vrhu ljestvice. Bivši član Gorice, Maribora, Cardiffa i portugalskog Rio Avea, potpisao je 2,5 godišnji ugovor. “Već na prvom sastanku s predsjednikom Milanom Mandarićem i sportskim direktorom Nenadom Protegom čuo sam ono što sam želio. Igrat ćemo u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a nadam se, da ću dobrim igrama doći i do reprezentacije”, izjavio je Velikonja nakon potpisa.

Olimpija je iz Krke dovela i mladog reprezentativnog stopera Lea Ejupa, a čeka se još produženje ugovora s veznjakom Rokom Kronavetrom, koji ima i neke ponude iz inozemstva.

S druge strane, blagajna Vijoličastih opet je solidno popunjena prodajom Željka Filipovića i Jean-Philippea Mendya. Veznjak Filipović nastavlja svoj put u belgijskom Mechelenu, a Mariboru će pripasti pola milijuna eura odštete, dok će aktualni doprvaci za napadača Mendya, koji seli u kineski Shijiazhuang Ever Bright, dobiti čak dva milijuna eura.

Maribor je danas potpisao reprezentantivnog veznjaka Blaža Vrhoveca iz Celja, te isto sada već bivšeg igrača Celja, 27-godišnjeg napadača iz Nigerije,Sunnyja Ogbemudia Omoregiea.

Simon Maljevac


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter