Održana Skupština HNS-a – prihodi u 2018. godini iznosili 435,5 milijuna kuna

Foto: HNS
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U zagrebačkom hotelu DoubleTree by Hilton održana je redovna skupština Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj je prihvaćen zapisnik prošle Skupštine, usvojeno je izvješće o radu Izvršnog odbora, kao i izvješće revizora te odluka o izmjenama i dopunama Statuta i Poslovnika o radu Skupštine.

Skupštinarima te gostima iz UEFA-e, Hrvatskog olimpijskog odbora i grada Zagreba obratio se i predsjednik saveza Davor Šuker koji se osvrnuo na 2018. godinu posebno istaknuvši uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje su Vatreni osvojili drugo mjesto, priznanje Luki Modriću za najboljeg igrača svijeta te projekt obnove prvoligaških terena.

Na Skupštini su također Antun Prce, Boris Nemec, Stjepan Stipe Ilić te Vlado Bilić dobili priznanje Trofej podmlatka koji HNS dodjeljuje za doprinos u radu s mlađim uzrastima te značajan doprinos razvoju mladih igrača.

Voditeljica Odjela za računovodstveno-financijske poslove Ružica Bajrić je prezentirala financijsko izvješće za 2018. godinu. Prema njemu Hrvatski nogometni savez je u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca ostvario prihode u iznosu od 435.541.412,65 kn, a rashode u iznosu od 371.655.338,65 kn, te ostvario višak prihoda nad rashodima u iznosu od 63.886.074,00 kn.

Pozivitnom financijskom poslovanju najviše je doprinio uspjeh hrvatskih nogometaša na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Iz Fifinog programa Forward povučeno je 1.373.111 USD za projekt uvođenja VAR-sustava, čija primjena počinje od proljetnog dijela natjecateljske godine 2019./2020., a program je iskorišten i za četiri selektivna turnira, turnir U-15 Vlatko Marković te Croatia Cup u ukupnom iznosu 831.405 USD.

Na prijedlog Izvršnog odbora donesena je odluka o izmjenama i dopunama Statuta HNS-a, radi jačanja efikasnosti rada i funkcioniranja HNS-a te povećanja opsega poslova, preraspodjele poslova i jačanja cjelokupnog ustrojstva i organizacije. Osim toga, usvojena je odluka o izmjenama poslovnika o radu Skupštine.

Nakon Skupštine saveza održana je i sjednica Izvršnog odbora na kojoj je Marijan Kustić imenovan novim izvršnim direktorom saveza zamijenivši na toj poziciji Damira Vrbanovića kojem je istekao četverogodišnji mandat.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter