Održana skupština dioničara Hajduka (VIDEO)

Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Na Poljudu je održana Skupština dioničara Hajduka na kojoj su prisustvovala 43 dioničara koja u vlasništvu imaju više od 90% dionica kluba. Grad Split je kao najvećeg pojedinačnog suvlasnika predstavljao Igor Maretić dok su ispred udruge Naš Hajduk sudjelovali predsjednik Toni Baletić, tajnik Luka Domikulić i član Upravnog odbora Miro Živković.

Sjednici koja je potrajala nešto više od četiri sata te koju su osiguravala i dva zaštitara u civilu je prisustvovalo i svih sedam članova NO predvođenih predsjednikom Benjaminom Perasovićem. Isti je za vrijeme skupštine potvrdio da se odluke unutar NO u posljednje vrijeme nisu donosile jednoglasno kako je bila namjera na početku mandata (spominjao je omjere 6:1 i 5:2). Na ispomoći predsjedniku kluba Marinu Brbiću bili su pak dopredsjednik Lukša Jakobušić i direktorica financija Martina Jurjević koji su mu pomagali u prezentaciji plana i programa rada za iduće četiri godine.

Skupštinu je vodio njen predsjednik Vinko Radovani koji je na njenom čelu već 11 godina. Predstavnici udruge NH su na samom početku sjednice polemizirali ulogu njegovog sudjelovanja na nedavno održanom sastanku Grada Splita, Hajduka i HNS, a Radovani je obrazložio da je na isti pozvan od strane Grada. Udruga je zatražila da im pismenim putem pojasni svoju ulogu u navedenom sastanku kao i sam tijek događaja.

Sve točke dnevnog reda su potvrđene s većinom glasova obzirom da su za njih glasovali i predstavnici NH te Grada Splita, tek u ponekim prilikama pojedini mali dioničar bi bio suzdržan ili protivan. U aktivnoj raspravi su uz predstavnike NH sudjelovali mali dioničari Emil Osmankić i posebno aktivni Josip Tadinac koji je argumentirano i s prepoznatljivim stilom komentirao poteze i odgovore klupske vrhuške.

Skupština je tako prihvatila izvješća za prošlu godinu, dala je razrješnicu Upravi i NO, odobrila je da se članovima NO nadoknađuju putni troškovi, odabrala je tvrtku Kalibović i partneri za revizora društva, izglasala je da se dobit od 2,25 milijun kuna iskoristi za pokriće prenesenih gubitaka te je primila na znanje opširan plan i program uprave te strateške ciljeve NO u razdoblju od 2019. do 2023. godine. Potonji dokumenti će biti javno objavljeni na službenoj klupskoj stranici, a sadrže i mjerljive parametre po kojima će se moći pratiti rad vodstva Kluba.

Govore predstavnika Naš Hajduk u kojem su se dotaknuli i aktualnih zbivanja vezano uz HNS možete pročitati na službenoj facebook stranici udruge, a vodstvo kluba u organizaciji udruge već iduće nedjelje očekuje Ćakula s članovima na kojima se očekuje da dominira tema izvanrednog otkaza voditelju Akademije Krešimiru Gojunu kao i pitanja vezana uz danas predstavljene planove te minuli rad.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter