Održan ždrijeb kvalifikacija za UEFA EURO 2020

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U Dublinu je danas održan ždrijeb kvalifikacija za UEFA EURO 2020, turnir koji će se održati u 12 država, s polufinalnim i finalnim okršajem u Londonu (Wembley).

Hrvatska reprezentacija svoj će put do završnog turnira tražiti kroz kvalifikacijsku skupinu E, u koju su još svrstane Wales, Slovačka, Mađarska i Azerbajdžan.

Države domaćini turnira (London, München, Rim, Baku, Sankt-Peterburg, Bukurešt, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budimpešta, Glasgow, Kopenhagen) nemaju osigurano mjesto u završnici, te će svoje mjesto u istoj tražiti kroz kvalifikacije.

Na završnom turniru nastupaju 24 države, a 20 mjesta garantirano je putem sustava kvalifikacija kroz natjecanje po skupinama kojih ima 10. Prvoplasirane i drugoplasirane reprezentacije iz 10 kvalifikacijskih skupina osiguravaju izravan plasman na završni turnir. Preostala četiri mjesta na završnom turniru idu pobjednicima četiriju liga UEFA Lige nacija. Ukoliko reprezentacije osvajači spomenutih liga osiguraju svoje mjesto kroz kvalifikacijski turnir njihovo mjesto prepušta se prvom pratitelju iz njihove lige.

https://www.youtube.com/watch?v=oHz4h7hiPgo

55 reprezentacija je pred današnji ždrijeb bilo podijeljeno u sedam jakosnih skupina, od kojih je jedna i ona u kojoj su pobjednici skupina ligaškog natjecanja Prve lige UEFA Lige nacija.

Ždrijebom je određeno 10 kvalifikacijskih skupina za UEFA EURO 2020:

Kvalifikacije počinju u ožujku 2019. godine, prvo kolo na rasporedu je od 21. i 23. ožujka, a grupna faza kvalifikacija bit će okončana u studenom iste godine (deseto kolo na rasporedu od 17. i 19. studenog). Ždrijeb za play-off na rasporedu je 22. studenog, a samo razigravanje održavat će se 26. i 31. ožujka 2020. Završni turnir na rasporedu je od 12. lipnja, a veliko finale na Wembleyju 12. srpnja 2020. godine.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter