Odbijen zahtjev Rijeke za odgodom utakmice s Osijekom

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Natjecateljska komisija Hrvatskog nogometnog saveza odbila je zahtjev Rijeke za odgodom susreta petog kola Hrvatski Telekom Prve lige u kojem momčad s Rujevici u nedjelju, 18. kolovoza s početkom u 20 sati dočekuje Osijek.

Prema pisanju Novog lista, zahtjev je odbijen s obrazloženjem da “razlozi za odgodu utakmice nisu opravdani te Natjecateljska komisija HNS-a nije suglasna s prijedlogom”. Na čelu navedene komisije se nalazi Ante Vučemilović-Šimunović iz Osijeka, a čine je još Neven Šprajcer (KA), Željko Mihalj (ZGŽ), Pero Vićan (DU), Ivan Novak (VŽ), Ivan Peraić (RI)
i Ivica Šparavec (ZNS) dok joj je tajnik Željko Bel.

Rijeka je odgodu tražila nakon prolaska škotskog Aberdeena kako bi bila što spremnija za prvu utakmicu play-offa Europske lige u kojoj u četvrtak, 22. kolovoza gostuje kod belgijskog Genta. Njezinn zahtjev je bio u skladu s ranije komuniciranim dogovorom prema kojem su klubovi koji igraju europske utakmice jednostrano mogli odlučivati o odgodama susreta domaćeg prvenstva.

Predsjednik HNK Rijeke Damir Mišković je ovom prilikom za Novi list izjavio:

Dok su još svi hrvatski klubovi čekali europske utakmice Izvršni odbor HNS-a donio je odluku da za dobrobit hrvatskog nogometa klubovi koji imaju europske obaveze mogu odgoditi svoje prvenstvene utakmice. Mi smo i uoči utakmice s Goricom zatražili od HNS-a odgodu iste, ali odgoda je odbijena uz objašnjenje da bi time bila ugrožena regularnost prvenstva. To su priče za malu djecu, za dobrobit hrvatskog nogometa moraju se pronaći zamjenski termini odigravanja tih odgođenih utakmica. Ako je to mogao Ferencvaroš, ako to mogu svi klubovi iz zemalja našeg okruženja, ne vidim razlog zašto to ne bismo mogli i mi. Dakle, ako treba, moramo pronaći ne dva, nego osam termina. To nam mora biti prioritet. Žalosno je da ljudi u uredima određuju i kroje sudbinu hrvatskih klubova u europskim natjecanjima. Oni se katkad kruto i slijepo drže pravila čak i kada ne bi trebali.

Momčad Igora Bišćana je željela odgodu i utakmice 3. kola s Goricom u kojoj je na koncu poražena (2:0), ali i taj zahtjev im je odbijen dok je povjerenik za HT Prvu ligu Josip Brezni odobrio odgodu derbija Dinama i Rijeke koji se u sklopu 6. kola trebao igrati u nedjelju, 24. kolovoza u Maksimiru.

>> Odgođen derbi Dinama i Rijeke


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter